Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!
i

Ντουέιν Ουάσινγκτον

Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:16 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 02.10.2024

Από την Αμερική είχε προκύψει εδώ και δύο μέρες η περίπτωση, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον να φύγει -έστω στιγμιαία- από το ροστερ της Παρτίζαν, να πάρει μέρος στην ανταλλαγή των Νικς με τους Τίμπεργουλβς για τα... μάτια του Καρλ Άντονι-Τάουνς και ακολούθως να επιστρέψει στην ομάδα του Βελιγραδίου για την rookie σεζόν του στην Euroleague. Και τελικά αυτό θα γίνει!

Μία απευθείας πτώση από το Βελιγράδι στη Νέα Υόρκη διαρκεί 8 ώρες και 45 λεπτά. Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον όμως, θα κάνει αυτό το ταξίδι (νοητά ή και κανονικά αν χρειαστεί), θα επιστρέψει για κλάσματα του δευτερολέπτου στο NBA, θα γίνει ανταλλαγή από τους Νικς στους Σάρλοτ Χόρνετς, ακολούθως θα αφεθεί ελεύθερος, για να ενταχθεί -εν τέλει- ξανά στην Παρτίζαν.

Και η όλη ιστορία θα βοηθήσει την ομάδα της Νέας Υόρκης, να ολοκληρώσει μια σημαντική ανταλλαγή, αλλά και την Παρτίζαν, που εκτός του ότι φαίνεται πως δεν θα αποχωριστεί τον Αμερικανό γκαρντ, ταυτόχρονα θα βγάλει και χρήματα από την υπόθεση. Περίπου 800.000 δολάρια.

Μία ανταλλαγή στο NBA ίσως επηρεάσει την παραμονή του Ντουέιν Ουάσινγκτον στην Παρτίζαν!
EUROLEAGUE

16:02 - 29.09.2024

Μία ανταλλαγή στο NBA ίσως επηρεάσει την παραμονή του Ντουέιν Ουάσινγκτον στην Παρτίζαν!

Κι όμως, υπάρχει μία περίπτωση -σύμφωνα με αναλυτές του ΝΒΑ- που η απόκτηση του Καρλ Άντονι-Τάουνς από τους Νικς, ίσως αναγκάσει τον Ντουέιν Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει την Παρτίζαν για να πάρει μέρος σε μία ανταλλαγή, που βέβαια δεν θα του εξασφαλίσει θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Απλώς θα βοηθήσει την ομάδα της Νέας Υόρκης να ολοκληρώσει το mega deal με τη Μινεσότα!

Τόσα είναι τα χρήματα που ξαφνικά θα εισπράξουν οι Σέρβοι από τα ταμεία των Νιου Γιορκ Νικς, που για να ολοκληρώσουν γραφειοκρατικά την ανταλλαγή από την οποία θα αποχωριστούν τον Τζούλιους Ραντλ και τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο για να αποκτήσουν τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, θα συμπεριλάβουν σε αυτή και τα δικαιώματα του παίκτη της Παρτίζαν.

Η ομάδα του Μεγάλου Μήλου θα πληρώσει το buy out του Ουάσινγκτον, θα τον κάνει για λίγο δικό της, αμέσως θα τον παραχωρήσει στους Σάρλοτ Χόρνετς, που θα γίνουν η τρίτη ομάδα που θα λάβει μέρος στο trade για να μοιραστούν τα συμβόλαια και τα... κουκιά. Οι Χόρνετς τελικά, θα αποδεσμεύσουν τον Ουάσινγκτον, ο οποίος δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί ουσιαστικά από το Βελιγράδι. Όλα αυτά θα συμβούν χωρίς να κουνήσει καν το μικρό του δακτυλάκι και στην ουσία τίποτα δεν θα αλλάξει γι' αυτόν.

Αναμένεται να ξαναγίνει παίκτης της Παρτίζαν -αν και στην ουσία δεν θα πάψει να είναι- και θα συνεχίσει από εκεί που την άφησε την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Απλώς, υπάρχει μία αμφιβολία για τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα της Πέμπτη (3/10) και το ματς με την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Διότι, δεν αποκλείεται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για διαδικαστικούς λόγους και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, λόγω των γραφειοκρατικών ζητημάτων που θα τον κάνουν στιγμιαία παίκτη των Νικς και λίγο μετά των Χόρνετς.