Η τελευταία ευκαιρία της Warner Bros για να παραμείνει στο NBA - To deadline για την τελική υπογραφή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων
i

© imago

Η τελευταία ευκαιρία της Warner Bros για να παραμείνει στο NBA - To deadline για την τελική υπογραφή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Γιώργος Γαβριλάκης 11:58 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:43 - 23.07.2024

Σε λίγες ώρες εκπνέει η διορία της Warner Bros. για να ισοφαρίσει τις προσφορές των ανταγωνιστών (NBC, Disney, Amazon) ώστε να παραμείνει στο... πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων του NBA που κοστολογείται πάνω από 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν καν μπει ο πρώτος θερινός μήνας, από τις αρχές Μαΐου κιόλας, οι διαπραγματεύσεις για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο δεκαετίας των αμερικανικών δικτύων με το NBA είχε... κατασταλάξει.

Τα οικονομικά μεγέθη έχουν καθοριστεί προ πολλού, τρεις «κολοσσοί» των media, προσέφεραν ετήσια ποσά που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον «μαγικό πλανήτη» και προσέγγισαν την αξία που έχουν τα δικαιώματα κάλυψης αγώνων του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (NFL). Η Walt Disney Co. με το ESPN, το NBC (National Broadcasting Company) και η Amazon έριξαν στο... τραπέζι 76 δισεκατομμύρια δολάρια (!) για να συνεργαστούν με το κορυφαίο πρωτάθλημα από το καλοκαίρι του 2025, όταν και ολοκληρώνεται η υπάρχουσα συμφωνία, μέχρι το 2035.

Το θέμα της όλης ιστορίας ήταν η απουσία στη σύνθεση της Warner Bros, που μέσω του δικτύου TNT τα τελευταία 35 χρόνια έχει κομβικό ρόλο στην μετάδοση της δράσης του NBA, αλλά βρισκόμαστε σε πιθανό επίλογο αυτής της συνεργασίας. Αρχικά φάνηκε δεδομένη η αποχώρησή της, αλλά υπάρχει ακόμα ανοικτό ένα... παράθυρο.

Και θα υπάρχει για λίγες ώρες ακόμα, μιας και το βράδυ της Δευτέρας (22/7) στην Αμερική -μεσημέρι Τρίτης στην Ευρώπη- εκπνέει το deadline που έχει δοθεί. Μέχρι τότε υπάρχουν τρεις επιλογές της εταιρίας που εδρεύει στο Λος Άντζελες και ασχολείται κυρίως με το Hollywood: α) Nα ισοφαρίσει είτε την προσφορά των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, που προσφέρει το NBC και η Walt Disney Co., β) να προσφέρει 1,8 δισεκατομμύρια, όσα δηλαδή και η Amazon για να μπει στο παιχνίδι ή γ) να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του κομματιού της πίττας και να αποχαιρετήσει το NBA τουλάχιστον μέχρι το 2035.

Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει: Το ΤΝΤ που μεταδίδει από το 1989 το ΝΒΑ, χάνει τη θέση του στα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια (vid)
NBA

22:06 - 15.05.2024

Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει: Το ΤΝΤ που μεταδίδει από το 1989 το ΝΒΑ, χάνει τη θέση του στα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια (vid)

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ για το νέο συμβόλαιο των δικαιωμάτων μετάδοσης. To ESPN θα ανανεώσει τη σύμβασή του, αλλά το TNT... ζορίζεται και η παρέα του Inside the NBA, των Σακίλ Ο'Νιλ, Τσαρλς Μπάρλεϊ, Κένι Σμιθ και Έρνι Τζόνσον πιθανότατα θα «σπάσει»!

Και η τρίτη επιλογή θεωρείται η επικρατέστερη. Κυρίως γιατί η Warner Bros. βρίσκεται σε στάδιο οικονομικής αναδόμησης, περιορισμό των εξόδων της, καθώς αυτές είναι οι στρατηγικές της (και όχι η ανάπτυξη) ώστε να περιορίσει τις... ζημιές των τελευταίων ετών. Βέβαια, αν χάσει τη συμφωνία με το NBA τότε ταυτόχρονα θα αποχαιρετήσει σημαντικές χορηγικές συμφωνία και διαφημίσεις, που υπολογίζονται στα 600 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι μετοχές της φέτος έχουν υποχωρήσει κατά 23%. Στοιχεία που τότε έκαναν να το ξανασκεφτούν και πιθανότατα να διεκδικήσουν ένα τηλεοπτικό πακέτο -ενδεχομένως υποδεέστερο από αυτό που κατέχουν αυτή τη στιγμή.

Tags: