Ο ΝτιΒιντσέτζο άνοιξε... beef με τους Νικς! (vid)

Ο ΝτιΒιντσέτζο άνοιξε... beef με τους Νικς! (vid)

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέτζο αντιμετώπισε για πρώτη φορά την μέχρι πρότινος ομάδα του, Νιου Γιορκ Νικς, για την preseason του NBA, με τον ίδιο να μην αργεί να ανοίξει... μέτωπα με τους πρώην συμπαίκτες και προπονητές του.

Την κατά πολλούς βαρετή offseason του NBA, ήρθε να τονώσει μία εκκωφαντική ανταλλαγή στα τέλη του Σεπτέμβρη, μεταξύ των Νικς και των Τίμπεργουλβς. Μεταξύ άλλων, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς άλλαξε στέγη και εγκαταστάθηκε στο Μεγάλο Μήλο, ενώ οι Τζούλιους Ραντλ και Ντόντε ΝτιΒιντσέτζο πήραν τον αντίστροφο δρόμο για τα... δάση της Μινεσότα.

Με την preseason του NBA να βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο αυτές ομάδες να συναντηθούν και να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/10). Οι Νικς δυσκολεύτηκαν, αλλά κατάφεραν να καταβάλλουν το εμπόδιο των Γουλβς και να επικρατήσουν με το τελικό 115-110.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν φυσικά ένας εκ των κορυφαίων για τους Νεοϋορκέζους, έχοντας 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να καταγράφει double-double 16 πόντων και ισάριθμων ριμπάουντ κόντρα στην... πρώην του. Από την άλλη, ο συνήθης ύποπτος Άντονι Έντουαρντς είχε 31 πόντους, με τον Ντόντε ΝτιΒιντσέτζο να φορτώνει τους Νικς με 15 πόντους.

Αυτό που έκλεψε βέβαια την παράσταση δεν ήταν τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, όσο η κόντρα που φαίνεται να γεννιέται ανάμεσα στον ΝτιΒιντσέτζο και την πρώην του ομάδα. Ο ίδιος κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τον Τζέιλεν Μπράνσον, ενώ φάνηκε να μιλά και με τον κόουτς της ομάδας, Τομ Τιμποντό, για την περίπτωση του οποίου δήλωσε μετά τον αγώνα πως απλώς αστειευόταν.

Ωστόσο, το εν λόγω beef έγινε πιο ξεκάθαρο μετά και την λήξη του παιχνιδιού, αφού μάλιστα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ του ΝτιΒιντσέτζο και του βοηθού προπονητή των Νικς και πατέρα του Τζέιλεν Μπράνσον, Ρικ Μπράνσον.

Το τί κουβέντες αντάλλαξαν εκεί οι ΝτιΒιντσέτζο και Μπράνσον δεν γνωρίζουμε, ωστόσο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο πρώτος φάνηκε να είπε στον γιο του δεύτερου: «Αυτό γίνεται όταν σε αφήνουν να κάνεις το σόου σου», λίγο πριν εκτελέσει μια βολή.

Όπως και να έχει, αυτή η νέα κόντρα που φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ ΝτιΒιντσέτζο και Νικς -ιδίως με την οικογένεια Μπράνσον- σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά τις μόλις δυο φορές που θα συναντηθούν μέσα στην χρονιά (20/12/2024, 18/1/2025).

Εκτός για το υπόλοιπο της preseason ο Εμπίντ
NBA

09:44 - 14.10.2024

Εκτός για το υπόλοιπο της preseason ο Εμπίντ

Ο Τζοέλ Εμπίντ θα παραμείνει εκτός για το υπόλοιπο της preseason των 76ers, αφού θα ακολουθήσει ειδικό ατομικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που νιώθει στο αριστερό του γόνατο.

Την περασμένη χρονιά ο ΝτιΒιντσέτζο μέτρησε 15,5 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 81 παιχνίδια στην regular season με τους Νικς, φτάνοντας μέχρι του ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Φέτος, ο ίδιος θα μπει σε νέες περιπέτειες και σε διαφορετική περιφέρεια με την ομάδα των Τίμπεργουλβς, με τους ίδιους να έχουν τον πήχη ψηλά μετά και την περσινή του παρουσία στους τελικούς της Δύσης.