Η «μάχη» των Γάλλων στο Λας Βέγκας: Ρισασέ και Σαρ συναντήθηκαν για πρώτη φορά - Απελπιστικά άστοχος ο Μπρόνι με τους Λέικερς (vids)

Η «μάχη» των Γάλλων στο Λας Βέγκας: Ρισασέ και Σαρ συναντήθηκαν για πρώτη φορά - Απελπιστικά άστοχος ο Μπρόνι με τους Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:22 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 13.07.2024

Στην πρεμιέρα του Summer League στο Λας Βέγκας τα δύο πρώτα pick στο Draft του 2024 συναντήθηκαν. Ο Γάλλος, Στεφάν Ρισασέ (No1) των Χοκς ήταν καλύτερος, αλλά οι Ουίζαρντς του συμπατριώτη του Άλεξ Σαρ (No2) νίκησαν - «Έσπασε» τα στεφάνια ο Μπρόνι Τζέιμς με τους Λέικερς, είχε 0/8 τρίποντα!

Τη βραδιά του NBA Draft 2024 δύο νεαροί Γάλλοι ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της διαδικασίας. Ο Ζακαρί Ρισασέ της Μπουρζ βρέθηκε στο Νο 1 ως επιλογή των Ατλάντα Χοκς και ο Άλεξ Σαρ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Αυστραλία με τους Περθ Ουάιλντκατς, κατέληξε στο No 2 και στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς.

Τα Γεράκια και οι Μάγοι συναντήθηκαν στο Λας Βέγκας, για την πρώτη μέρα δράσης στο Summer League που διοργανώνεται στην πόλη της... αμαρτίας και της Νεβάδα και αποτύπωσαν τις πρώτες εικόνες του ταλέντου τους.

Ο Ρισασέ τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους (7/16 σουτ), 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 1 μπλοκ σε 29'24'' χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Σαρ έπαιξε περισσότερο (32'02'') αλλά ευστόχησε σε 4 από τις 12 προσπάθειες που πήρε και σταμάτησε στους 12 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Ναι μεν σε προσωπικό επίπεδο δεν επιβλήθηκε του Ρισασέ, αλλά η Ουάσινγκτον πήρε τη νίκη με 94-88.

Στο ίδιο μέρος (Λας Βέγκας), αλλά σε ένα άλλο ματς του Summer League, οι Χιούστον Ρόκετς διέλυσαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 99-80 και ο rookie των Τεξανών, Ριντ Σέπαρντ, παρουσίασε όλο του το ταλέντο. Πρόκειται για τον 20χρονο σουτέρ που ακολούθησε τους δύο Γάλλους στο Draft, ως το Νο 3 της διαδικασίας και κόντρα στους Λιμνάνθρωπους είχε 21 πόντους με 4/6 τρίποντα σε λιγότερα από 30 λεπτά συμμετοχής (29'46'') για την ακρίβεια.

Στο συγκεκριμένο ματς συγκέντρωσε πάνω του το ενδιαφέρον, μιας και ο Μπρόνι Τζέιμς ναι μεν αγωνίστηκε ξανά με τους Λέικερς, αλλά δεν μπόρεσε για μία ακόμα φορά να διακριθεί σε βαθμό που θα κάνει θετική εντύπωση. Έβαλε 6 πόντους (τους περισσότερους στα τρία φιλικά που έχει λάβει μέρος) σε 26'46'' χρόνο συμμετοχής. Ήταν απελπιστικά άστοχος στα σουτ τριών πόντων, που βρήκαν... σίδερο και οι 8 προσπάθειές του, ενώ συνολικά είχε 3/14 σουτ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.