H Warner Bros μήνυσε το NBA

NBA

i

IMAGO / SOPA Images

H Warner Bros μήνυσε το NBA

Νίκος Καλαμπάκας 09:26 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 27.07.2024

Μήνυση κατά του NBA υπέβαλε η εταιρεία Warner Bros η οποία έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έχασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της λίγκας.

Μήνυση κατά του NBA κατέθεσε η Warner Bros. Discovery, ισχυριζόμενη ότι το το πρωτάθλημα στον πλανήτη παραβίασε το συμβόλαιό των δύο πλευρών, μετά την άρνηση του στην προσφορά της εταιρείας για μια νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αντ' αυτού υπέγραψε με την Amazon, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Warner, στην οποία ανήκαν τα δικαιώματα της λίγκας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία προχωράει και οι εκπρόσωποι του ΝΒΑ θεωρούν ότι η Disney, το NBA και η Amazon Prime προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες στους θεατές τους οι οποίες ευθυγραμμίζονται πλήρως με το Παγκόσμιο ενδιαφέρον που υπάρχει για το προϊόν, κάτι που είχε αναφέρει πρόσφατα ο Επίτροπος Άνταμ Σίλβερ.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, η Turner Sports ανέφερε ότι το ΝΒΑ είχε «παρερμηνεύσει κατάφωρα τα συμβατικά μας δικαιώματα» και υπαινίχθηκε ότι θα οδηγηθεί το πρωτάθλημα στα δικαστήρια, κάτι που όπως φαίνεται δεν γίνεται να αποφευχθεί.

«Ισοφαρίσαμε την προσφορά της Amazon, όπως έχουμε συμβατικό δικαίωμα να κάνουμε, και δεν πιστεύουμε ότι το ΝΒΑ μπορεί να την απορρίψει», ανέφερε η TNT Sports σε δήλωσή την Τετάρτη.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ και ο Μπάρκλεϊ είναι οι πιο... καυτοί Free Agents του επόμενου καλοκαιριού!
NBA

09:03 - 26.07.2024

Ο Σακίλ Ο'Νιλ και ο Μπάρκλεϊ είναι οι πιο... καυτοί Free Agents του επόμενου καλοκαιριού!

To ΤΝΤ της Warner Bros ξεκινάει την τελευταία σεζόν συνεργασίας του με το NBA. Έχασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «μαγικού πλανήτη» στις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας, αλλά η λαοφιλής εκπομπή Inside the NBA, με πρωταγωνιστές του Σακίλ Ο'Νιλ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ, είναι πιθανό να πάρει... μεταγραφή στην πλατφόρμα της Amazon ή του ESPN.

Η μήνυση έρχεται δύο ημέρες αφότου το ΝΒΑ υπέγραψε μια νέα 11ετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τη Disney (μητρική εταιρεία του ESPN), το NBC και το Amazon Prime Video που διαρκεί από τη σεζόν 2025-26 έως τη σεζόν 2035-36. Το αντίτιμο της συμφωνίας είναι αξίας σχεδόν 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tags: