Οι Σίξερς μένουν στη Φιλαδέλφεια και φτιάχνουν νέο γήπεδο - Οι αντιδράσεις της China Town συνεχίζονται... (vids)

Οι Σίξερς μένουν στη Φιλαδέλφεια και φτιάχνουν νέο γήπεδο - Οι αντιδράσεις της China Town συνεχίζονται... (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:08 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 19.09.2024

Προ του φόβου της απώλειας των Σίξερς, η Δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Σέρεκ Πάρκερ, ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε το σχέδιο δημιουργίας νέου γηπέδου, που θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπότε το Νιου Τζέρσεϊ που φιλοδοξούσε να... κλέψει τους 76ers μετά το 2031, τελικά δεν πρόκειται να τα καταφέρει!

Η πρώτη προσπάθεια των Σίξερς για μία συμφωνία ώστε να χτιστεί νέο γήπεδο έπεσε πάνω στην... China Town. Αρχική επιθυμία της διοίκησης. ήταν όταν αποχωρήσει η ομάδα (το 2031) από το ιστορικό, αλλά... αρχαίο, Wells Fargo Center, να κατασκευαστεί μία υπερσύγχρονη αρένα στο κέντρο της Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα εκεί που κατά κύριο λόγο βρίσκεται, στεγάζεται και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η κινέζικη κοινότητα.

Τελικά, οι διαμαρτυρίες ήταν τόσες πολλές, τα συλλαλητήρια διαδοχικά και η υπόθεση εγκαταλήφθηκε. Tώρα, όμως, επανέρχεται δυναμικά και... οριστικά!

Όταν στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ, που βέβαια ανήκει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και όχι στην Πενσυλβάνια όπως η Φιλαδέλφεια, κατέστρωσε ένα σχέδιο για να «κλέψει» τους 76ers και να τους φιλοξενήσει στα μέρη τους, τότε στην πόλη της Αδελφικής Αγάπης κινήθηκαν αστραπιαία. Αγνόησαν την China Town και ολοκλήρωσαν μία συμφωνία που έχει κάνει με τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου που θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι έτοιμο πριν το 2031.

Εκείνη τη χρονιά οι Σίξερς θα φύγουν από το Wells Fargo Center, την... ιστορική του έδρα και η Δήμαρχος της πόλης, Σέρεκ Πάρκερ, αποκάλυψε το πλάνο και την έγκριση του σχεδίου του.

«Ως Δήμαρχος, σας μιλώ από το Δημαρχείο και έχω να κάνω μία πολύ σημαντική ανακοίνωσε», είπε η Πάρκερ στην επίσημη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα με ένα βίντεο που εξηγεί πως έχουν τα πράγματα και χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί σας την απόφαση και την συμφωνία που κρατάει τους Σίξερς στην πόλη μας. Πιστεύω ολόψυχα πως αυτή είναι η σωστή συμφωνία για τους ανθρώπους της Φιλαδέλφειας».

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)
NBA

08:19 - 14.08.2024

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)

Στις 15 Αυγούστου το νεόδμητο και ασύγκριτο Intuit Dome, που κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ανοίξει τις πύλες του και οι Λος Άντζελες Κλίπερς καμαρώνουν ήδη για το νέο τους γήπεδο, που παρεμπιπτόντως, θα φιλοξενήσει το All-Star Weekend του 2026, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 εκεί η Team USA σκοπεύει να πάρει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Επίσης, είχε ένα μήνυμα και γι' αυτούς που δεν συμφωνούν με το νέο γήπεδο και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «στους ανθρώπους της Chinatown, να ξέρετε ότι σας ακούω. Έχουμε την καλύτερη Chinatown στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεσμεύομαι να συνεργαστώ για να την υποστηρίξω. Θα έχω πολλά περισσότερα να πω στην επίσημη παρουσίαση που γίνει σύντομα».