Νέο πλήγμα για τους Νικς: Χάνουν για 2-4 εβδομάδες τον Ατσίουα

Φωτ. IMAGO

Νέο πλήγμα για τους Νικς: Χάνουν για 2-4 εβδομάδες τον Ατσίουα

Απόστολος Μαυράκης 23:49 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 20.10.2024

Ο Πρέσιους Ατσίουα υποφέρει από τραυματισμό στον οπίσθιο μοιριαίο και οι Νικς θα στερηθούν τις υπηρεσίες του για 2-4 εβδομάδες, όντας ο δεύτερος ψηλός μετά τον Μίτσελ Ρόμπινσον που μπαίνει στα «πιτς» των Νεοϋορκέζων.

Η ατυχία ξαναχτυπά την πόρτα των Νικς και μάλιστα εκείνη των ψηλών της. Μετά και την απώλεια του Μίτσελ Ρόμπινσον για τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024, οι Νεοϋορκέζοι φαίνεται να χάνουν και τον Πρέσιους Ατσίουα.

Ο 25χρονος φόργουορντ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον οπίσθιο μοιριαίο του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 2 με 4 εβδομάδες το πολύ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το άχθος των ψηλών θα κληθούν να κουβαλήσουν ο νεοαποκτηθείς σταρ των Νικς, Καρλ-Άντονι Τάουνς και ο Τζέρικο Σιμς, ως καθαροί και ατόφιοι ψηλοί. Ο Όου Τζι Ανουνόμπι σίγουρα ωστόσο μπορεί να ξεκλέψει κάποια λεπτά στην θέση του τεσσαριού.

Στην ανάγκη, οι Μίκαλ Μπρίτζες και Τζος Χαρτ θα είναι στις επάλξεις, προκειμένου να ξεκουράσουν τους συμπαίκτες τους έστω και για λίγα λεπτά, κονταίνοντας αρκετά ωστόσο το σχήμα του Τιμποντό.

Ο Ατσίουα αγωνίστηκε και στα 5 παιχνίδια των Νικς για την preseason του NBA, μετρώντας 9,4 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, καταγράφοντας μεστές εμφανίσεις με κορυφαία να είναι εκείνη κόντρα στους Χόρνετς, όπου σημείωσε 20 πόντους με 16 ριμπάουντ.

Η τολμηρή δήλωση του Έντουαρντς: «Εάν σε 3-4 χρόνια κερδίσω το δαχτυλίδι, θα ξεκινήσω το αμερικάνικο ποδόσφαιρο».
NBA

23:08 - 20.10.2024

Η τολμηρή δήλωση του Έντουαρντς: «Εάν σε 3-4 χρόνια κερδίσω το δαχτυλίδι, θα ξεκινήσω το αμερικάνικο ποδόσφαιρο».

Ο σταρ της Μινεσότα, Άντονι Έντουαρντς, προέβη σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση κατά την οποία υπόσχεται πως αν καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής του NBA, τότε θα... το γυρίσει στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Σίγουρα η απώλεια βαραίνει κι άλλο τους Νικς ενόψει του τζάμπολ τους στο NBA (23/10 κόντρα στους Σέλτικς), ωστόσο το μόνο ενθαρρυντικό για εκείνους είναι πως φαίνεται ότι δεν θα κρατήσει τόσο πολύ όσο η αντίστοιχη του Ρόμπινσον.