Στο νοσοκομείο ο rookie των Σίξερς, Τζάρεντ ΜακΚέιν, έπειτα από... τρομακτική πτώση στο φιλικό με τους Νετς (vid)
i

Τζάρεντ ΜακΚέιν / printscreen

Στο νοσοκομείο ο rookie των Σίξερς, Τζάρεντ ΜακΚέιν, έπειτα από... τρομακτική πτώση στο φιλικό με τους Νετς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 17.10.2024

Ο 20χρονος Τζάρεντ ΜακΚέιν των Φιλαδέλφεια Σίξερς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, καθώς μία άτσαλη πτώση του στο παρκέ κατά τη διάρκεια του preseason ματς με τους Μπρούκλιν Νετς, του... έκοψε την ανάσα.

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς τον επέλεξαν στο Νο 16 του πρόσφατου Draft, με τη λογική πως τα χαρίσματά του στην επίθεση θα τον μετατρέψουν από την πρώτη του επαγγελματική σεζόν ως μία πηγή έξτρα πόντων για τους 76ers, ερχόμενος από τον πάγκο. Πίσω από τον All-Star, Tαϊρίς Μάξεϊ.

Ο 20χρονος Τζάρεντ ΜακΚέιν με την παρουσία του στα πρώτα ματς της preseason έδειξε πως έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο, ώσπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/10) ξεκίνησε τη δράση του στο παρκέ του Wells Fargo Center, αλλά κατέληξε σε γειτονικό νοσοκομείο.

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)
NBA

08:10 - 17.10.2024

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)

Με νέο χόνδρο στο γόνατο και με μια αίσθηση αναγέννησης, ο Λόνζο Μπολ φόρεσε ξανά τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και επέστρεψε στη δράση με στυλ, για το preseason game με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η ομάδα του νίκησε (125-123) κι εκείνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του την 14η μέρα του 2022.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, ο ΜακΚέιν προσπάθησε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ έπειτα από δική του άστοχη πρωτοβουλία, αλλά συγκρούστηκε με αντιπάλους του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο παρκέ με την πλάτη και το κεφάλι.

Ο αγώνας σταμάτησε, ο κόουτς Νικ Νερς κατευθύνθηκε με αγωνία προς το μέρος του και ο νεαρός αθλητής χρειάστηκε αρκετή ώρα για να συνέλθει. Ακόμα κι όταν στάθηκε στα πόδια του δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανονικά, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για έξτρα εξετάσεις.

«Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα», αποκάλυψε ο Νερς και πρόσθεσε πως «δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο». Επιβεβαίωσε πως «η ανησυχία είναι μεγάλη, αλλά ελπίζω να είναι καλά. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί προφανώς η αναπνοή του επηρεάστηκε και δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε». Σε τέσσερις μέρες (τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου) ξεκινά η κανονική περίοδος του NBA και ο rookie των 76ers ακόμα δεν είναι δεδομένο πως θα είναι διαθέσιμος στο ματς με της 24ης του μήνα κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ίδιο ισχύει και για τον νεοαποκτηθέντα σταρ, Πολ Τζορτζ, ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο και τις επόμενες μέρες θα επανεξεταστεί για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.