Ο Χάσλεμ το... μετάνιωσε και τρεις μήνες μετά την απόσυρσή του προπονείται και πάλι με τους Μαϊάμι Χιτ (vid)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Ο Χάσλεμ το... μετάνιωσε και τρεις μήνες μετά την απόσυρσή του προπονείται και πάλι με τους Μαϊάμι Χιτ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 14.08.2024

Στα 43 του χρόνια και έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στο Μαϊάμι ο Ουντόνις Χάσλεμ στα τέλη του Ιουλίου ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Τώρα, βρίσκεται και πάλι στην Φλόριντα και μάλιστα προπονείται με τους αγαπημένους του Χιτ. Ετοιμάζει την επιστροφή του ή απλώς παραμένει ο πνευματικός ηγέτης της πόλης; Ιδού η απορία...

Στις 29 Ιουλίου του 2023 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Μόνο που τώρα, τρεις μήνες μετά, ο 43χρονος Ουντόνις Χάσλεμ εμφανίστηκε και πάλι στις εγκαταστάσεις των Μαϊαμι Χιτ με αθλητική περιβολή και λίγο αργότερα μπήκε στο γήπεδο για προπόνηση. Μαζί με γνωστούς, φίλους και μέχρι πρότινος συμπαίκτες και φορώντας τα ρούχα με το λογότυπο ενός οργανισμού τον οποίον τίμησε με την προσφορά του για 20 χρόνια (από το 2003 μέχρι το 2023) πάτησε το παρκέ και οι φήμες μοιραία δημιουργήθηκαν. 

Το θέμα είναι αν βρέθηκε εκεί τυχαία ή μετά από 12 εβδομάδες μακριά από το ΝΒΑ, δεν αισθάνεται νοιώθει άνετα ως... συνταξιούχος. Μπορεί να το ξανασκέφτηκε και τελικά να μην είναι ο 38χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς ο γηραιότερος παίκτης που θα εμφανιστεί για τη σεζόν 2023-24 που ξεκινάει σε λίγες ώρες. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/10) η κανονική διάρκεια του «μαγικού πλανήτη» εκκινεί και οι Χιτ που την περασμένη αγωνιστική περίοδο έφθασαν στους τελικούς του ΝΒΑ και εκεί έχασαν από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, ίσως χρειαστούν μία έξτρα βοήθεια. 

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, ο Χάσλεμ είχε ρόλο... πνευματικού ηγέτη και όχι αγωνιστικού. Έπαιζε από ελάχιστα έως καθόλου, αλλά στα αποδυτήρια η μορφή του ήταν ισχυρή και η φωνή του εκκωφαντική όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. 

Ίλιγγος: Πόσα χρήματα θα πάρει ο Αντετοκούνμπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια
NBA

08:45 - 24.10.2023

Ίλιγγος: Πόσα χρήματα θα πάρει ο Αντετοκούνμπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εισέπραξε σχεδόν 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην πέμπτη χρονιά του με τους Μπακς υπερδεκαπλασίασε τον ετήσιο μισθό του. Μέχρι το τέλος της σεζόν που ξεκινάει τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/10) θα έχει βγάλει συνολικά πάνω από 234 εκατομμύρια, ενώ το νέο του συμβόλαιο διαρκεί μέχρι το καλοκαίρι του 2028 και μέχρι τότε η ομάδα του Μιλγουόκι θα πρέπει να του καταθέσει άλλα 226 εκατομμύρια!

Αυτή τη στιγμή, οι Χιτ έχουν πάντως, έχουν τρεις σέντερ στο δυναμικό τους. Τον βασικό και αναντικατάστατο Μπαμ Αντεμπάγιο, πίσω του έρχεται ο Τόμας Μπράιαντ και ακολουθεί ο 23χρονος Ορλάντο Ρόμπινσον. Αν χρειάζονται έναν ακόμα, τότε ο γερόλυκος Χάρλεμ -όπως και στο βίντεο φαίνεται- βαστάει ακόμα. Και η... καρδιά του και τα πόδια του!