Ο Βεζένκοφ πάτησε το buzzer των Κινγκς για πρώτη φορά στην καριέρα του (vid)

Ο Βεζένκοφ πάτησε το buzzer των Κινγκς για πρώτη φορά στην καριέρα του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 14.08.2024

Μετά το τέλος του αγώνα κι αφού οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν νικήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Σάσα Βεζένκοφ κλήθηκε να τελέσει την παραδοσιακή διαδικασία των Βασιλιάδων μετά τις εντός έδρας επιτυχίες. Ο Βούλγαρος φόργουορντ εν μέσω αποθέωσης από το κοινό πάτησε το κουμπί και... εγένετο «Light the beam»!

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν καθιερώσει μία παράδοση που κάθε φορά που τελείται σημαίνει ότι η ομάδα κέρδισε. Μετά από κάθε επιτυχία των Βασιλιάδων, ένας παίκτης πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου δίπλα στη γραμματεία και τότε βγαίνει το... μοβ κουμπί! Ένα buzzer που όταν πατηθεί στο γήπεδο ξεκινάει η γιορτή και οι πανηγυρισμοί, αλλά ουσιαστικά δηλώνει ότι μία όμορφη μέρα στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας μόλις ολοκληρώθηκε. 

Την περασμένη σεζόν πατήθηκε πολλές φορές! Οι Κινγκς ήταν η κορυφαία ομάδα της Pacific Division και τερμάτισαν τρίτοι σε ολόκληρη τη Δύση. Μέχρι που αποκλείστηκαν στο Game 7 κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς όλα πήγαιναν υπέροχα, ενώ φέτος στόχος είναι να επαναλάβουν μία πορεία όμοια, αν όχι ακόμα καλύτερη. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης (14/11) το κουμπί, που είναι γνωστό στην πόλη των «Light the beam» πατήθηκε για τέταρτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Γιατί ήταν η τέταρτη εντός έδρας νίκη τους, αλλά η πρώτη που ο Σάσα Βεζένκοφ ανέλαβε το έργο να δώσει το σύνθημα στους φιλάθλους για να ξεσηκωθούν.

Δεύτερη συνεχόμενη 35άρα από τον Αντετοκούνμπο - Τα highlights της μοναχικής του προσπάθειας στη νίκη των Μπακς (vids)
NBA

08:09 - 14.11.2023

Δεύτερη συνεχόμενη 35άρα από τον Αντετοκούνμπο - Τα highlights της μοναχικής του προσπάθειας στη νίκη των Μπακς (vids)

Είδε τους συμπαίκτες του να αστοχούν με μεγάλη συχνότητα και πριν οι Σικάγο Μπουλς γίνουν απειλητική ανέλαβε δράση και τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με μία ακόμα καταπληκτική εμφάνιση (35 πόντοι, 11 ριμπάουντ) οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με 118-109.

Ο 28χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε 11 πόντους με 3/5 τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής κλήθηκε να πατήσει το κουμπί εν μέσω αποθέωσης από το κοινό και βίωσε την εμπειρία της διαδικασίας. Όταν έβαλε το χέρι του πάνω στο κομβίο, τότε ενεργοποιήθηκε το λέιζερ που κατευθύνεται προς τον ουρανό του Σακραμέντο.