Από την σκέψη στην πράξη: Ο Έι Τζέι Γκρίφιν παράτησε το μπάσκετ για να ακολουθήσει τον Ιησού

Έι Τζέι Γκρίφιν - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Από την σκέψη στην πράξη: Ο Έι Τζέι Γκρίφιν παράτησε το μπάσκετ για να ακολουθήσει τον Ιησού

Ευτυχία Οικονομίδου 09:39 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 30.09.2024

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν αποκάλυψε τον λόγο πίσω από την... παράδοξη απόφασή του να εγκαταλείψει την καριέρα στο μπάσκετ σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν, γιος του πρώην NBAer και τέως προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, σκεφτόταν να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ και τελικά το έκανε πράξη ανακοινώνοντας την απόσυρσή του σε ηλικία μόλις 21 χρονών, λίγες μέρες μετά τη λύση του συμβολαίου του από τους Χιούστον Ρόκετς.

Όπως έκανε ο ίδιος γνωστό με video που ανέβασε εξήγησε τον λόγο πίσω από αυτή την απόφαση «για να ακολουθήσω τον Ιησού» είπε χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα στην ζωή του είναι να γίνει ιερέας, με τον Γκρίφιν να λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι στα μάτια πολύ κόσμου αυτό μοιάζει χαμένο, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Θα υπηρετήσω τον Κύριο με όλη την καρδιά μου και θέλω να δω πού θα με οδηγήσει».

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν πριν την... κατάθλιψη, είχε κάνει ρεκόρ καριέρας κόντρα στην ομάδα του πατέρα του (vids)
NBA

11:47 - 13.09.2024

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν πριν την... κατάθλιψη, είχε κάνει ρεκόρ καριέρας κόντρα στην ομάδα του πατέρα του (vids)

Η είδηση που περιγράφει το πιθανό ενδεχόμενο ο 21χρονος Έι Τζέι Γκρίφιν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο NBA, την ώρα που όλοι σκεπτόμενοι τον νεαρό φόργουορντ θυμούνται το ρεκόρ καριέρας που έκανε κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς, τότε που προπονητής τους ήταν ο πατέρας του, Έιντριαν Γκρίφιν.

Ο 21χρονος πρώην NBAer έχει πολλά... σκοτάδια να γιατρέψει και μία αναζήτηση στο παρελθόν του προσφέρει τις απαραίτητες εξηγήσεις που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση. Τον Ιούλιο του 2023, όλα άλλαξαν για τον Έι Τζέι Γκρίφιν προς το χειρότερο δυνατό! Αυτός και ολόκληρη η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος. Ο πατέρας του είναι ο Έιντριαν Γκρίφιν. Επίσης NBAer στα νιάτα του και εκείνη την περίοδο rookie κόουτς στο NBA με τους Μπακς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο στην μοναδική σεζόν του στο Μιλγουόκι ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας των Ελαφιών. Η κατάθλιψη λοιπόν του χτύπησε την πόρτα. Ο λόγος; Ο αιφνίδιος θάνατος του 2,5 ετών ανιψιού του AJ και εγγονού του Έιντριαν, δεν έχει ξεπεραστεί. Ο μικρός Τζέιμς Γκρίφιν, τέκνο του μεγάλου γιου του κόουτς Έιντριαν, Άλαν (24 ετών), πέρσι έχασε τη ζωή του εντελώς αναπάντεχα και ξαφνικά.

Ο Γκρίφιν επιλέχθηκε στο Νο16 του NBA Draft 2022 από τους Χοκς, φορώντας την φανέλα της ομάδας στις δύο πρώτες του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Την σεζόν που τελείωσε με την Ατλάντα, έπαιξε σε μόλις 20 ματς και είχε 2.9 πόντους κατά μέσο όρο.