Οι Ουίζαρντς ετοιμάζονται να κάνουν πρόταση στον Εβάν Φουρνιέ! (vid)

Φωτ. IMAGO

i

© imago

Οι Ουίζαρντς ετοιμάζονται να κάνουν πρόταση στον Εβάν Φουρνιέ! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:35 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 12.07.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ κυκλοφορεί ελεύθερος στο NBA, o Ολυμπιακός ιδανικά θα ήθελε να τον πείσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που έχουν ήδη δύο νεαρούς Γάλλους στη ομάδας τους, θέλουν τον 32χρονο γκαρντ για να... βαθύνουν τον πάγκο τους.

Με το που αντιλήφθηκε (καιρό τώρα) πως οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν είχαν σκοπό να ενεργοποιήσουν την... πανάκριβη option του (αξίας 19 εκατομμυρίων), ο Εβάν Φουρνιέ είχε ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι να βρει ένα νέο συμβόλαιο στο NBA -όπου και αγωνίζεται από το 2012.

Μόνο που, μοιραία, μπήκε στο μυαλό του η επιστροφή στην Ευρώπη και η προοπτική να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Euroleague. Τότε ήταν που οι φήμες περί εμπλοκής αρκετών ομάδων, με προεξέχουσα περίπτωση αυτή του Ολυμπιακού, άρχισαν να αναπτύσσονται. Και παραμένουν ενεργές, αν και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς φαίνονται διατεθειμένοι να τον δεσμεύσουν στις ΗΠΑ.

Οι Μάγοι της πρωτεύουσας έχουν ήδη στη σύνθεσή τους δύο Γάλλους και μάλιστα νεαρούς. Τον 20χρονο Μπιλάλ Κουλμπαλί, τον οποίο επέλεξαν πέρσι στο Νο 7 του Draft και στην rookie σεζόν του κατέγραψε στην στατιστική του 8,4 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, αλλά και το φετινό No 2 της λοταρίας, τον 19χρονο Άλεξ Σαρ. Σκέφτονται τώρα, να αποκτήσουν κι έναν τρίτο, τον Φουρνιέ, με μεγαλύτερη εμπειρία, που θα του δώσει λύσεις στην περιφέρεια από τον πάγκο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως μέντορας στους νεαρούς συμπατριώτες του.

Ο Φουρνιέ τσακώθηκε με τον Σρέντερ και τον έπιασε από το λαιμό (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:01 - 06.07.2024

Ο Φουρνιέ τσακώθηκε με τον Σρέντερ και τον έπιασε από το λαιμό (vids)

Προετοιμαζόμενοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οικοδεσπότες Γάλλοι αναμετρήθηκαν με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γερμανούς, τους νίκησαν με 24 πόντους διαφορά (90-64) ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Εβάν Φουρνιέ αποβλήθηκε αφού πρώτα τσακώθηκε με τον Ντένις Σρέντερ και τον έπιασε από το λαιμό!

Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς γενικά είναι δραστήριοι στην αγορά, απέκτησαν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας που έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Σαντίκ Μπέι, ενώ πήραν και τον Μάλκολμ Μπόγκντον στέλνοντας στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τον Ντένι Αβντίγια. Τώρα επικεντρώνονται στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος ιδανικά θα ήθελε να μην είναι ελεύθερος όταν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, εκεί όπου λαμβάνει μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Φουρνιέ προέρχεται από μία... υποτονική σεζόν, με 7,2 πόντους μέσο όρο με τους Πίστονς, αλλά πριν δυο χρόνια και για μία δεκαετία κατέγραφε κάθε ρόνο στη στατιστική του διψήφιο αριθμό. Η καλύτερη σεζόν ήταν αυτή με τους Ορλάντο Μάτζικ στο πρώτο μισό του 2020-21 (19,7 πόντοι), πριν γίνει ανταλλαγή στους Μπόστον Σέλτικς (13 πόντοι, 3,3 ριμπάουντ).