Το πάθος του Λάρι Έλισον είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το NBA: Θα προσπαθήσει για έκτη φορά να αγοράσει ομάδα του «μαγικού πλανήτη»

Το πάθος του Λάρι Έλισον είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το NBA: Θα προσπαθήσει για έκτη φορά να αγοράσει ομάδα του «μαγικού πλανήτη»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:42 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 23.09.2024

Το έσοδα του 80χρονου Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Λάρι Έλισον, μέσω της Oracle Corporation, αυξάνονται με... υπερηχητική ταχύτητα και έτσι το όνειρο απόκτησης ομάδα του NBA επιστρέφει στο πλάνο του. Από τη στιγμή που οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, τότε ο στόχος του είναι... προφανής!

Η μεγάλη του κόντρα έχει να κάνει με τον Ίλον Μασκ (SpaceX) και τον Μπερνάρντ Αρνό (Louis Vuitton). Διότι, τον Τζεφ Μπέζος (Amazon), οι πρόσφατες οικονομικές αναλύσεις του Bloomberg καταδεικνύουν ότι ο Λάρι Άλισον σύντομα θα τον ξεπεράσει σε περιουσία -αν δεν το έχει κάνει ήδη, ενώ πίσω του προ πολλού έχει αφήσει τον Μπιλ Γκέιτζ (Microsoft). Ταυτόχρονα... τρίζει και η καρέκλα του Μαρκ Ζούκεμπεργκ (Facebook).

Από τη στιγμή που η Oracle Corporation, ο τεχνολογικός κολοσσός του διαχειρίζεται ο Λάρι Άλισον ως συνιδιοκτήτης (μαζί με τους Μπομπ Μάινερ και Εντ Οτς), επικεντρώθηκε στο cloud computing και στην αναβάθμιση του τεχνολογίας AI (τεχνητή νοημοσύνη), η περιουσία του 80χρονου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης έχει... ξεφύγει. Μέχρι που μέσα σε μία μέρα εντός του τρέχοντος έτους, αυτή (η περιουσία) αυξήθηκε κατά 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αν σκεφτούμε πως ο Λάρι Έλισον πέραν από την επιχειρηματική του δράση στον τομέα της τεχνολογίας, έχει ένα διαχρονικό πάθος με το NBA και το μπάσκετμπολ συνολικά ως σπορ, τότε είναι λογική η παρουσία του στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών κάθε φορά που μία ομάδα του «μαγικού πλανήτη» βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης.

Στο παρελθόν, o Έλισον είχε προσπαθήσει πέντε φορές να αγοράσει ομάδα του NBA. Και τις τέσσερις είχε αποτύχει. Οι προσφορές του για τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς (2011), τους Μέμφις Γκρίζλις (2012) τελικά δεν ευδοκίμησαν, ενώ πριν καταλήξουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον Τζο Λέικομπ το 2010, εκείνος ήταν το φαβορί για να τους αγοράσει. Τελικά συνεργάστηκε με τους Πολεμιστές, αλλά μόνο στο επίπεδο της επένδυσης και της ονοματοδοσίας της Oracle Arena, το γήπεδο που αποτέλεσε την έδρα των Καλιφορνέζων μέχρι το 2019. Πριν δηλαδή εγκατασταθούν στο Chase Center.

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)
NBA

08:19 - 14.08.2024

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)

Στις 15 Αυγούστου το νεόδμητο και ασύγκριτο Intuit Dome, που κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ανοίξει τις πύλες του και οι Λος Άντζελες Κλίπερς καμαρώνουν ήδη για το νέο τους γήπεδο, που παρεμπιπτόντως, θα φιλοξενήσει το All-Star Weekend του 2026, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 εκεί η Team USA σκοπεύει να πάρει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Αμέσως μετά την αποτυχία του να αγοράσει τους Ουόριορς, ασχολήθηκε με την Formula 1 ως επενδυτής της Red Bull Racing, αλλά η ατζέντα του πλέον επικεντρώνεται και πάλι στο NBA. Το 2014 έκανε την τελευταία του προσφορά, για να αγοράσει τότε τους Λος Άντζελες Κλίπερς, που τελικά κατέληξαν στον Στιβ Μπάλμερ. Έναν ανταγωνιστή του (και) στον χώρο της Silicon Valley. Τώρα, φαίνεται πως καταστρώνει το πλάνο του που αφορά μία επένδυση που θα αλλάξει τα δεδομένα -αν αυτή ολοκληρωθεί.

Η τιμή πώλησης των Μπόστον Σέλτικς βρίσκεται γύρω από τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εικόνα που έχει παρουσιάσει μεταξύ άλλων και η εκπρόσωπος της διοίκησης, Βικ Γκρούσμπεκ, αλλά και η JPMorgan που έχει αναλάβει το οικονομοτεχνικό κομμάτι της διαδικασίας παραχώρησης των μετοχών της οικογένειας Γκρούσμπεκ στον... επόμενο. Ένα ποσό που δεν προβληματίζει τον Λάρι Έλισον, απλώς χρειάζεται να πάρει την απόφαση και να μελετήσει τον τρόπο προσέγγισης, έτσι ώστε η έκτη φορά που θα προσπαθήσει να εμπλακεί δυναμικά με το NBA, να μην είναι... φαρμακερή.