O Τζόρνταν πήρε τρία δισεκατομμύρια δολάρια (!) και παρέδωσε τους Χόρνετς στη νέα διοίκηση (vid)

Μάικλ Τζόρνταν

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

O Τζόρνταν πήρε τρία δισεκατομμύρια δολάρια (!) και παρέδωσε τους Χόρνετς στη νέα διοίκηση (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 14.08.2024

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης των Σάρλοτ Χόρνετς με τον Μάικλ Τζόρνταν να αποχωρεί από τη διοίκηση αφού πρώτα εισέπραξε 3 δισ. από τη νέα μετοχική σύνθεση με επικεφαλής τους Ρικ Σναλ και Γκέμπ Πλότκιν.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Μάικλ Τζόρνταν είχε εξηγήσει με κάθε τρόπο πως οι Σάρλοτ Χόρνετς δεν πρόκειται να συνεχίσου να αποτελούν μία από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ακολούθησε μία έρευνα αγοράς, βρήκε τους ενδιαφερόμενους, έκλεισε τη συμφωνία και τώρα ήρθε η ώρα για να γίνει η μεταβίβαση. 

To 2010 o θρύλος του ΝΒΑ και έξι φορές πρωταθλητής με τους Σικάγο Μπουλς τη δεκαετία του '90, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των Χόρνετς και έβαλε τον οργανισμό του «μαγικού πλανήτη» μέσα στη μακρά λίστα των εταιριών που διαχειρίζεται. Είχε δώσει 275 εκατομμύρια δολάρια τότε για να τους αποκτήσει και 13 χρόνια μετά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεσολαβήσει καμία αγωνιστική επιτυχία της ομάδας, πούλησε τις μετοχές του έναντι του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα περισσότερα από αυτά (πάνω από τα δυόμιση τρίτα) θα μπουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. 

Η διαδικασία μεταβίβασης ολοκληρώθηκε και πλέον οι Σφήκες ανήκουν σε ένα γκρουπ επιχειρηματιών με επικεφαλής τους Ρικ Σναλ και Γκέμπ Πλότκιν. Η συμφωνία είχε ουσιαστικά κλείσει από τις 16 Ιουνίου, αλλά υπήρξε αρκετή γραφειοκρατία που πλέον ολοκληρώθηκε. 

Ο Κάιλ Άντερσον κάνει τον... Κινέζο και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)
FIBA WORLD CUP

09:55 - 24.07.2023

Ο Κάιλ Άντερσον κάνει τον... Κινέζο και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Πανέτοιμος για δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο 29χρονος φόργουορντ των Τίμπεργουλβς, Κάιλ Άντερσον. Οι Κινέζικες ρίζες της μητέρας του τού έδωσαν την υπηκοότητα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, πρώην θρύλος του ΝΒΑ, Γιάο Μινγκ, δεν ανακοίνωσε τη συμμετοχή του, αλλά δεν την... κρύβει κιόλας.

O Σναλ έχει εμπλακεί και πάλι στο ΝΒΑ καθώς μέχρι το 2015 κατείχε μετοχές στους Ατλάντα Χοκς, ενώ επιχειρηματικά ασχολείται με επενδυτικά προγράμματα και διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων. Όσον αφορά στον Πλότκιν, στην πραγματικότητα πολλαπλασίασε τις μετοχές του στους Χόρνετς καθώς είχε εμπλακεί ως συνεργάτης του Τζόρνταν στην αφορά του 2010.