Μία συγγνώμη δεν είναι πάντα αρκετή, αλλά ο Μάιλς Μπρίτζες παίρνει τη δεύτερη ευκαιρία (vids)

Μάιλς Μπρίτζες

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Μία συγγνώμη δεν είναι πάντα αρκετή, αλλά ο Μάιλς Μπρίτζες παίρνει τη δεύτερη ευκαιρία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:20 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.08.2024

Μετά από μία σεζόν γεμάτη δικαστικές διαμάχες και μία ανασταλτική ποινή για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του ο Μάιλς Μπρίτζες πήρε από τους Σάρλοτ Χόρνετς και το ΝΒΑ μία... δεύτερη ευκαιρία και αφού απολογήθηκε για μία ακόμα φορά, ετοιμάζεται για την επιστροφή του!

Η συμπεριφορά του πλέον ελέγχεται κάθε ώρα και στιγμή. Άλλωστε ο Μάιλς Μπρίτζες κυκλοφορεί ελεύθερος με ανασταλτική ποινή. Ο,τιδήποτε παράνομο πράξει, ειδικά τα επόμενα τρία χρόνια, είναι ικανό να τον στείλει πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ. 

Έχει ήδη υπογράψει ένα μονοετές συμβόλαιο έναντι 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Με την ομάδα δηλαδή, που έκανε πάταγο την σεζόν 2021-22, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε στιγμή την επόμενη χρονιά. Από μία πορεία στο επίπεδο του All-Star και υπέρλαμπρους μέσους όρους (20,2 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ) ο Μπρίτζες βρέθηκε ένα βήμα πριν την καταδίκη. 

Πέρσι το καλοκαίρι, ξυλοκόπησε τη σύντροφό του, Μισέλ Τζόνσον, συνελήφθη, πήγε στο κρατητήριο, πλήρωσε εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερος και ακολούθως ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη που κράτησε μήνες. Οι Σάρλοτ Χόρνετς τον έδιωξαν από την ομάδα. Δεν συμμετείχε στην περσινή πορεία, ενώ προς το τέλος της σεζόν ανακοινώθηκε και η επίσημη τιμωρία του: 30 αγώνες αποκλεισμού. Τα δύο τρία εκτίθηκαν πέρσι και φέτος δεν θα αγωνιστεί στα πρώτα 10 της σεζόν. Οι Σφήκες τον έχουν ξανά μαζί τους, αφού επέκτειναν την συμφωνία τους -που είχε «παγώσει» όσο η δικαιοσύνη είχε αναλάβει την υπόθεση- για έναν ακόμα χρόνο. Ίσως τον πιο κρίσιμο για την συνέχιση της καριέρας και της ζωής του Μπρίτζες. Το ότι έχει μετανιώσει και έχει απολογηθεί για τις πράξεις του δεν τον καθαγιάζει, απλώς παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία. 

Ο ίδιος, λίγο καιρό πριν το come back του δεν ήθελε να μιλήσει για το δικό του μέλλον, ούτε για αγωνιστικά ζητήματα. Ήθελε να πει για μία ακόμα φορά... συγγνώμη. 

«Απολογούμαι για όλο τον πόνο και την ντροπή που προκάλεσα σε όλους, αλλά κυρίως στην οικογένειά μου», είπε o 25χρονος φόργουορντ και ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. «Αυτόν τον χρόνο έβαλα σε προτεραιότητα τις θεραπείες μου», ενημέρωσε το κοινό «και το να γίνομαι ο καλύτερος άνθρωπος είναι ο βασικός μου στόχος από εδώ και πέρα. Θέλω η οικογένειά μου στο εξής να είναι περήφανη για εμένα». 

Επίσης, ένοιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει και τους Χόρνετς που του δίνουν την ευκαιρία που ήθελε «αλλά και ολόκληρο ΝΒΑ. Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι είμαι το ίδιο παιδί που εμφανίστηκε στο draft πριν από πέντε χρόνια. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να σας εκπλήξω ευχάριστα όλους».