Έφυγε από το Μιλγουόκι ο Μαλίκ Μπίσλεϊ και υπέγραψε για έναν χρόνο στους Ντιτρόιτ Πίστονς (vid)
i

© imago

Έφυγε από το Μιλγουόκι ο Μαλίκ Μπίσλεϊ και υπέγραψε για έναν χρόνο στους Ντιτρόιτ Πίστονς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:52 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 06.07.2024

Μετά από μία σεζόν στους Μιλγουόκι Μπακς και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Μαλίκ Μπίσλεϊ ως ελεύθερος υπέγραψε στους Ντιτρόιτ Πίστονς, που δεν υπολογίζουν τον Εβάν Φουρνιέ, αλλά γεμίζουν την περιφέρειά τους.

Η πορεία του θυμίζει περισσότερο ενός γυρολόγου, μιας και ο Μαλίκ Μπίσλεϊ τα τελευταία χρόνια αλλάζει τις ομάδες και τις πόλεις σαν να είναι... πουκάμισα. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο σουτέρ και σκόρερ, που ως ελεύθερος από τους Μιλγουόκι Μπακς συμφώνησε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα Πιστόνια, που θα γίνουν η έκτη ομάδα στην καριέρα του Μπίσλεϊ και η πέμπτη τα τελευταία πέντε χρόνια (!), αποφάσισαν πως από τη στιγμή που δεν θα ενεργοποιήσουν την... πανάκριβη option του Εβάν Φουρνιέ (19 εκατομμύρια), ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά θα προσπαθήσει να βρει νέο συμβόλαιο στο NBA, χρειάζονταν έναν σουτέρ. Και τον βρήκαν.

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)
NBA

16:02 - 06.07.2024

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)

Το επόμενο μεσοπρόθεσμο project του ΝΒΑ αφορά στην επέκταση εντός των συνόρων ή έστω εντός της ηπείρου. Το Λας Βέγκας θα είναι η μία πόλη που θα εισαχθεί στον χάρτη του «μαγικού πλανήτη» και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχεδιάζει να είναι το... αφεντικό της, ενώ η ανακατανομή των θέσεων στις περιφέρειες θα οδηγήσει τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή. Οι υποψήφιες πόλεις, οι Μεξικάνοι που «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα σενάρια...

Πέρσι, στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μπακς, ο Μάικλ Μπίσλεϊ είχε 11,3 πόντους με 41,3% στα τρίποντα. Γενικά πρόκειται για έναν παίκτη με... άστατη πορεία (και χαρακτήρα) που έφθασε σε κάποιο σημείο να σκοράρει πάνω από 20 πόντους ανά αγώνα (20,7 τη σεζόν 2019-20 στο ξεκίνημα της πορείας του στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς), αλλά λόγω (πειθαρχικών) παραπτωμάτων κατά το παρελθόν δεν έχει καταφέρει να βρει μία μακροχρόνια συνεργασία που θα εξασφάλιζε το μέλλον αυτού και των παιδιών του.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν εξ αρχής ξεκαθαρίσει πως δεν τον υπολογίζουν για την επόμενη μέρα τους, αν και τη σεζόν 2023-24 ήταν ο βασικός τους σούτινγκ γκαρντ, αλλά οι Πίστονς τον είδαν ως μία συμφέρουσα και οικονομική περίπτωση περιφερειακού με αποτελεσματικό τρίποντο για τη νέα τους προσπάθεια.