Ο Μπαράκ Ομπάμα αποθέωσε τον Γιόκιτς και... έκραξε το All-Star Game!

Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποθέωσε τον Γιόκιτς και... έκραξε το All-Star Game!

Απόστολος Μαυράκης 19:25 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 24.10.2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συμμετείχε στο podcast «The Young Man and The Three» με τον Ταϊρίζ Χαλιμπέρτον, στο οποίο μεταξύ άλλων διηγήθηκε τον φόβο που του προκάλεσε ο Γιόκιτς κατά την αναμέτρηση της Σερβίας με την Αμερική, ενώ είχε να πει τα χειρότερα για το All-Star Game του NBA.

Ο Μπαράκ Ομπάμπα διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το 2009 έως το 2017, λίγο πριν δηλαδή αναλάβει την αντίστοιχη θέση ο Ντόναλντ Τραμπ. Η αγάπη του Ομπάμα για το μπάσκετ και το NBA ήταν πάντοτε έκδηλη, με τον ίδιο μάλιστα να υποδέχεται στον Λευκό Οίκο του πρωταθλητές της εκάστοτε σεζόν και να τους βραβεύει.

Με τις αμερικανικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, ο ίδιος φαίνεται να έχει αναδυθεί ξανά στο προσκήνιο, στηρίζοντας μάλιστα ανοιχτά την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις. Πρόσφατα κιόλας χάρισε ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο... απαγγέλοντας στίχους του ράπερ Έμινεμ, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε σχετική συγκέντρωση της Χάρις στο Ντιτρόιτ.

Και εν μέσω του προεκλογικού πυρετού, ο Ομπάμα έκανε άλλη μια guest εμφάνιση στο podcast «The Young Man and The Three» έχοντας ως συνομιλητή τον άσο των Ιντιάνα Πέισερς, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ο πάλαι πότε πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε μεταξύ άλλων για τον Γιόκιτς, τον οποίο μάλιστα εκθείασε, ενώ δεν είχε να πει και τα καλύτερα για τον τρόπο με τον οποίον διεξάγεται στις μέρες μας το All-Star Game του NBA.

Μιλώντας για τον Γιόκιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ κόντρα στη Σερβία στους ημιτελικούς τον Ολυμπιακών Αγώνων:

«Η Σερβία με έκανε να αγχώνομαι. Και σας εγγυώμαι ότι το ίδιο έκανε και στους προπονητές, γιατί ο Γιόκιτς είναι απλα θηρίο. Είναι τόσο έξυπνος και αποτελεσματικός σαν παίκτης και είναι και μεγάλος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχει το court-vision του Λάρι Μπερντ και είναι σαν τον μπαμπά του Σαμπόνις, απλά είναι ψηλός. Αυτό τον κάνει να μπορεί να σπρώχνει πιο εύκολα τους αντίπαλούς του, ενώ διαθέτει και πολύ καλά χέρια και όλοι οι περιφερειακοί παίκτες της Σερβίας σούταραν σαν τρελοί.

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!
EUROLEAGUE

10:43 - 24.10.2024

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!

Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη αποτελεί πόλο έλξης όσων «κόβονται» από το NBA, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να αναδειχθούν στη γηραιά ήπειρο. Παρακάτω θα εξετάσουμε 7 από τις πιο... καυτές περιπτώσεις ελεύθερων παικτών του μαγικού κόσμου, που θα μπορούσαν να βρουν το λιμάνι τους σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Δεν νόμιζα ότι θα χάσουμε, αλλά σκέφτηκα ότι υπήρχε και η πιθανότητα να συμβεί. Ειδικά όταν ήμασταν με 15 πόντους πίσω στην τρίτη περίοδο. Ήταν αγχωτικό, και ας πούμε ότι δεν ήξερα ότι θα κερδίσουμε μέχρι δύο λεπτά πριν από το τέλος. Ο Εμπίντ βρήκε κάποια έξτρα κίνητρα όσο ο Γιόκιτς έπαιζε. Ο Άντονι Ντέιβις είναι εξαιρετικός, αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον Γιόκιτς».

Σχετικά με το All-Star Game του NBA, ο Ομπάμα είχε να πει τα εξής:

«Πρέπει να έχετε λίγο περισσότερο εγωισμό στο All-Star Game και να μην είναι σαν να παίζετε μπάσκετ το καλοκαίρι σε ανοιχτά γηπεδάκια. Ξέρετε πώς να παίζετε υπό την έννοια του: «εντάξει, δεν θα βλάψω και δεν θα τραυματίσω κανέναν». Αλλά αυτό το All-Star Game, είναι σπασμένο, φίλε.

Αυτή είναι η δουλειά σας. Αυτό είναι το προϊόν σας. Δεν θέλετε οι άνθρωποι να νομίζουν ότι είστε όλοι εκεί απλά για χαβαλέ. Πάρτε το πιο σοβαρά. Πρέπει να κάνετε κάτι, γιατί δεν πρόκειται να παρακολουθήσω αυτό το πράγμα ξανά».