Ο νέος «Ουεμπανιάμα»: Ο 13χρονος... πύργος 221 εκατοστών, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο αστέρι του μπάσκετ
i

© PrtScr

Ο νέος «Ουεμπανιάμα»: Ο 13χρονος... πύργος 221 εκατοστών, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο αστέρι του μπάσκετ

Ευτυχία Οικονομίδου 13:44 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 25.09.2024

Είναι μόλις 13 ετών και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τον Γιουσούφα Φαλ και τον Έντι Ταβάρες, ενώ απέχει μόλις τρεις πόντους από τον συντοπίτη του Ζακ Έντι και τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα. Ο Τζέρεμι Γκόιερ είναι το νέο... cheat του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Τζέρεμι Γκόιερ είναι ένας 13χρονος μπασκετμπολίστας από τον Καναδά, ο οποίος αν αγωνιζόταν στην EuroLeague θα ήταν ένας από τους ψηλότερους παίκτες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς με τα 221 εκατοστά που έχει για ύψος θα ερχόταν τρίτος πίσω από τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (2.24) και τον Κριστ Κουμάντζι (2.23).

Ο νεαρός... γίγαντας βλέπει τον κόσμο από το ίδιο επίπεδο με τον Γιουσούφα Φαλ και τον Έντι Ταβάρες, που τον περνούν 16 και 19 χρόνια αντίστοιχα σε ηλικία και είναι θέμα χρόνου να περάσει το αστέρι του παγκόσμιου μπάσκετ, τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα.

Όταν ο «Ουέμπι» είχε κλέψει την παράσταση πριν γίνει draft το 2022 από τον «μαγικό» κόσμο του NBA και τους Σαν Αντόνιο Σπερς είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του που σε σύγκριση με άλλους συμπαίκτες του, όταν ήταν μικρός, αυτός φαινόταν σαν εξωγήινος δίπλα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Γκόιερ με τα υπόλοιπα παιδιά γύρω του να φαίνονται πολύ μικρότερά του.

Το ύψος του του προσδίδει σαφή πλεονεκτήματα τα οποία αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο στο MSHTV Camp της Ιντιάνα στο οποίο συμμετείχε. Η υπεροχή του απέναντι στους συνομήλικούς του ήταν εμφανής, όπως και η πλαστικότητα στις κινήσεις του. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσει πολύ και να βγάλει όλο το ταλέντο του προς τα έξω για να κυριαρχήσει, εξαιτίας του μεγέθους του.

Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:39 - 24.09.2024

Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»

Ο Τσεντί Οσμάν παραδέχεται στην κάμερα του Sportal πως η EuroLeague του έχει λείψει κι έρχεται από το NBA για να ράψει το 8ο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού - Τι είπε για Αταμάν, Σλούκα και Ολυμπιακό.

Πάντως ο Καναδάς έχει την τιμητική του όσον αφορά τους... γίγαντες που βγαίνουν από εκεί. Ο Ζακ Έντι των Μέμφις Γκρίζλις φτάνει τα 2.24μ., ενώ υπάρχει ακόμη ένα ανερχόμενο αστέρι που ξεπερνάει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες φιλοδοξώντας να γίνει ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του NBA.

Ο λόγος για τον Ολιβιέ Ριού, τον 18χρονο από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που έχει αγγίξει τα 2 μέτρα και 36 εκατοστά (!). Ο παίκτης που κρατά τα ηνία του ψηλότερου παίκτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι ο Γκεόργκε Μουρεσάν των 231 εκατοστών παρέα με τον Μανούτ Μπολ που βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς ύψος. Πάντως το όνομα του Ριού φιγουράρει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο ψηλότερος έφηβος στον κόσμο.

Ο Γκόιερ βρίσκεται αναμφίβολα στο... κατόπι του με μόλις 15 πόντους και 5 χρόνια να χωρίζουν τους δύο «υπερφυσικούς» παίκτες. O Ριού εμφανίζεται στο mock draft του ΝΒΑ για το 2027, ενώ ο Γκόιερ πολύ πιθανό να μπει στον μαγικό κόσμο του NBA λίγα χρόνια αργότερα. Σίγουρα το ύψος δεν εγγυάται την επιτυχία στο μπάσκετ, όμως σίγουρα οι κινήσεις του θυμίζουν τον Ουεμπανιάμα κι αυτό μόνο κακό δεν είναι.