Ο Ντάνι Γκριν αποφάσισε να... κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από 15 χρόνια καριέρας στο NBA

Ντάνι Γκριν - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Ντάνι Γκριν αποφάσισε να... κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από 15 χρόνια καριέρας στο NBA

Ευτυχία Οικονομίδου 18:27 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 10.10.2024

Τέλος στην επαγγελματική του καριέρα αποφάσισε να βάλει ο Ντάνι Γκριν σε ηλικία 37 ετών μετά από 15 χρόνια πορείας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως έκανε γνωστό ο έγκριτος δημοσιογράφος του ESPN, Σαμς Σαράνια, ο Ντάνι Γκριν αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα παρκέ και να ολοκληρώσει την καριέρα του στο μπάσκετ μετά από 15 χρόνια πορείας στο NBA.

Ο Γκριν πήρε την απόφαση να αφήσει την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών και την ανακοίνωσε στο podcast του. Μάλιστα, ο πρώην γκαρντ/ φόργουορντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς πρόκειται για έναν από τους μόλις τέσσερις παίκτες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που έχουν πανηγυρίσει πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Συγκεκριμένα, το 2014 ήταν στους πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς, το 2019 πανηγύρισε το δαχτυλίδι με τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2020 στη φούσκα του Ορλάντο το κέρδισε στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

To ρεκόρ των «τρίποντων» Ουόριορς και η... τάση που επαναφέρει ο Κερ στο δρόμο για τον τίτλο (vid)
NBA

17:35 - 10.10.2024

To ρεκόρ των «τρίποντων» Ουόριορς και η... τάση που επαναφέρει ο Κερ στο δρόμο για τον τίτλο (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους με το... δεξί και δείχνουν πως έχουν βάλει γερές βάσεις για το μέλλον στηριζόμενοι στα λόγια του Στιβ Κερ.

Ο Αμερικανός έκανε το ντεμπούτο του στο NBA το 2009, όταν και επιλέχθηκε στο νούμερο 49 του draft εκείνης της χρονιάς από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και αυτά τα 15 χρόνια έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Καβαλίερς, Σπερς, Ράπτορς, Λέικερς, Σίξερς και Γκρίζλις. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν οι Σίξερς και οι Καβαλίερς το 2023.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο NBA μέτρησε 8.7 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο.