Ο NBAer που χάνει... επίτηδες σουτ για να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ!

Φωτ. IMAGO

Ο NBAer που χάνει... επίτηδες σουτ για να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ!

Απόστολος Μαυράκης 17:00 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 19.10.2024

Ο Άντρε Ντράμοντ παραδέχθηκε με χαρακτηριστική άνεση την... ένοχη συνήθεια του να χάνει επίτηδες σουτ, ώστε να μαζεύει παραπάνω ριμπάουντ και να μπει στο club των κορυφαίων ριμπάουντερ της ιστορίας.

Η φήμη του... ριμπάουντερ γύρω από το όνομα του Αντρέ Ντράμοντ είναι απολύτως βάσιμη και δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Αυτό βέβαια φαίνεται να μην αρκεί στον Αμερικανό βετεράνο του NBA, καθώς όπως δηλώνει θέλει να γίνει ένας εκ των κορυφαίων της ιστορίας.

Σε σχετική συζήτηση που είχε στο Run Your Race podcast, ο Ντράμοντ παραδέχθηκε μια ένοχη συνήθεια που έχει κατά την διάρκεια των αγώνων, η οποία έχει να κάνει με την επιτηδευμένη αστοχία του.

Σε ερώτηση που του έγινε από τον παρουσιαστή της εκπομπής, Τέο Πινσον, σχετικά με το αν έχουν υπάρξει στιγμές που χάνει επίτηδες σουτ για να μαζέψει το ριμπάουντ, εκείνος ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής και απάντησε λακωνικά: «Ναι».

Στην 12ετή καριέρα του στο NBA, ο Ντράμοντ μετρά κατά μέσο όρο 12,4 ριμάουντ (8,2 αμυντικά, 4,2 επιθετικά) ανά παιχνίδι, όντας 14ος στην σχετικά λίστα με τους κορυφαίους ριμπάουντερ στην ιστορία της λίγκας. Το να φτάσει και πόσω μάλλον να ξεπεράσει το ιλιγγιώδες 22,9 του Ουίλτ Τσάμπερλειν στην κορυφή της λίστας, φαντάζει ένα μάλλον υπερβολικά φιλόδοξο σενάριο για τον ίδιο.

Ο ίδιος πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στο Ντιτρόιτ με την φανέλα των Πίστονς, χωρίς να έχει κάποια σημαντική ομαδική διάκριση. Παρόλα αυτά, σε ατομικό επίπεδο κατάφερε να αναδειχθεί 2 φορές All-Star, ενώ επί 4 φορές τελείωσε την σεζόν ως ο κορυφαίος ριμπάουντερ.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα από αυτά τα 3,656 επιθετικά ριμπάουντ του έχουν προέλθει από εσκεμμένη αστοχία, παρόλα αυτά μπορούμε και με μια μικρή επιφύλαξη να θεωρήσουμε πως η παραδοχή αυτή του Ντράμοντ ήταν κάποιου είδους... τρολ, παρά η πικρή αλήθεια.

Όπως και να έχει δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ταλέντο του 31χρονου ψηλού στο κομμάτι των ριμπάουντ, τα οποία φέτος τον βλέπουμε ήδη να μαζεύει στην preseason του NBA με την φανέλα των 76ers, έχοντας 12,4 κατά μέσο όρο και όντας πρώτος στην σχετική λίστα.