Ο Πόποβιτς με συμβόλαιο-ρεκόρ θα συνεχίσει στον πάγκο των Σπερς για άλλα πέντε χρόνια (vid)

Γρεγκ Πόποβιτς

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Ο Πόποβιτς με συμβόλαιο-ρεκόρ θα συνεχίσει στον πάγκο των Σπερς για άλλα πέντε χρόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:46 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 09.07.2023

Βρίσκεται ήδη 27 διαδοχικά χρόνια στο Σαν Αντόνιο και τώρα ο κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς εκτός του ότι επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Σπερς μέχρι το καλοκαίρι του 2028, έγινε και ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ.

Την πρώτη φορά που κάθισε ως επικεφαλής προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς βρισκόμασταν στο έτος 1996.  Τώρα, 27 χρόνια μετά κι ενώ έχουν μεσολαβήσει κατακτήσεις πέντε πρωταθλημάτων, ο Γκρεγκ Πόποβιτς, δεν επέκτεινε απλώς τη συνεργασία του με τους Τεξανούς. Έγινε και ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής όλων των εποχών!  

Στα 74 του χρόνια υπέγραψε νέα συμφωνία διάρκειας πέντε ετών και συνολικά οι τραπεζικοί του λογαριασμοί θα αυξηθούν κατά 80 εκατομμύρια δολάρια. Πριν λίγες εβδομάδες, όταν κόουτς Μόντι Ουίλιαμς, έκανε... ρεκόρ με 78,5 εκατομμύρια, ποσό που του προσέφερε το Ντιτρόιτ για να αναλάβει για τα επόμενα έξι χρόνια τους Πίστονς. Πλέον, όμως, ο Πόποβιτς το κατέρριψε. 

Στην πραγματικότητα ο Γκρεγκ Πόποβιτς τα τελευταία χρόνια είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει στη... σύνταξη. Οι Σπερς είχαν χάσει την ανταγωνιστικότητά τους και του πέρασε από το μυαλό να αποχωρήσει για να δώσει τόπο στα... νιάτα. Με το που βρέθηκαν όμως, να επιλέγουν πρώτοι στο Draft του 2023 και να εντάσσουν στο δυναμικό τους τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο Πόποβιτς βρήκε το κίνητρο που χρειαζόταν για να συνεχίσει. 

Τα δεδομένα, οι όμιλοι και οι διαδικασίες για το πρώτο In-Season τουρνουά του ΝΒΑ (vids)
NBA

09:02 - 09.07.2023

Τα δεδομένα, οι όμιλοι και οι διαδικασίες για το πρώτο In-Season τουρνουά του ΝΒΑ (vids)

Στις 3 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ το παράλληλο τουρνουά, με τους έξι ομίλους που καταλήγει στο Final Four που θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου στο Λας Βέγκας - Οι 30 ομάδες της λίγκας χωρίστηκαν σε γκρουπ και οι Μπακς του Αντετοκούνμπο θα αναμετρηθούν με Νικς, Χιτ, Ουίζαρντς και Χόρνετς.

Προφανώς και θα αναλάβει προσωπικά την εξέλιξη του 19χρονου Γάλλου και ουσιαστικά του μεγαλύτερου project στο ΝΒΑ μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Ουεμπανιαμά έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σπυρουνιών στο Summer League χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, αλλά ο Πόποβιτς είναι αποφασισμένος να τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά, αφού πρώτου του εξηγήσει τι πρέπει να κάνει πάνω στο παρκέ.