Ο Σακίλ Ο'Νιλ και ο Μπάρκλεϊ είναι οι πιο... καυτοί Free Agents του επόμενου καλοκαιριού!

Ο Σακίλ Ο'Νιλ και ο Μπάρκλεϊ είναι οι πιο... καυτοί Free Agents του επόμενου καλοκαιριού!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 26.07.2024

To ΤΝΤ της Warner Bros ξεκινάει την τελευταία σεζόν συνεργασίας του με το NBA. Έχασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «μαγικού πλανήτη» στις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας, αλλά η λαοφιλής εκπομπή Inside the NBA, με πρωταγωνιστές του Σακίλ Ο'Νιλ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ, είναι πιθανό να πάρει... μεταγραφή στην πλατφόρμα της Amazon ή του ESPN.

Για 35 χρόνια το τηλεοπτικό δίκτυο TNT, που ανήκει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Warner Bros, καθόρισε το καθημερινό του πρόγραμμα με βασικό γνώμονα τη δράση του NBA.

Μάλιστα, εκατομμύρια λάτρεις του κορυφαίου πρωταθλήματος και αμέτρητοι online viewers, τα τελευταία χρόνια περιμένουν με αγωνία την εκπομπή Inside the ΝΒΑ. Ένα talk show για την αγωνιστική δράση, που το παρουσιάζει ο Έρνι Τζόνσον (από το 1989) και η λαμπερή σύνθεση του πάνελ περιλαμβάνει τον δύο φορές πρωταθλητή με τους Χιούστον Ρόκετς, Κένι Σμιθ, αλλά και τους θρύλους του πρωταθλήματος Σακίλ Ο'Νιλ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Το γεγονός ότι η Warner Bros, αν και διεκδίκησε κομμάτι της πίττας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τελικά η προσφορά της απορρίφθηκε από το NBA, έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες. Μία κατάσταση που... μεταφράζεται με το γεγονός ότι στο τέλος της σεζόν 2024-25 το TNT θα αποχωρήσει. Στη νέα σύμβαση τον κεντρικό ρόλο τον διατηρεί το ESPN της The Walt Disney Company και στη μοιρασιά πήραν μέρος η NBCUniversal και η Amazon, μέσω του προγράμματός της Prime Video.

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)
NBA

16:02 - 06.07.2024

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)

Το επόμενο μεσοπρόθεσμο project του ΝΒΑ αφορά στην επέκταση εντός των συνόρων ή έστω εντός της ηπείρου. Το Λας Βέγκας θα είναι η μία πόλη που θα εισαχθεί στον χάρτη του «μαγικού πλανήτη» και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχεδιάζει να είναι το... αφεντικό της, ενώ η ανακατανομή των θέσεων στις περιφέρειες θα οδηγήσει τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή. Οι υποψήφιες πόλεις, οι Μεξικάνοι που «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα σενάρια...

Αυτοί οι τρεις κολοσσοί των media έριξαν στο... τραπέζι πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο συνεργασίας και εν τέλει υπέγραψαν (πριν από μερικές ώρες) τη νέα σύμβαση που θα διαρκέσει από το 2025 έως το 2036 και θα τους κοστίσει συνολικά πάνω από 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι γίνεται όμως, με το τηλεοπτικό-εργασιακό μέλλον, ειδικά του Σακίλ Ο'Νιλ και τους Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Δύο προσώπων που απογειώνουν τα νούμερα τηλεθέασης όταν κάνουν την εμφάνισή τους στις οθόνες. Ζωντανά ή και μαγνητοσκοπημένα. Συζητώντας σοβαρά ή κάνοντας ανεπανάληπτο χαβαλέ.

Προς το παρόν ετοιμάζονται για την τελευταία αγωνιστική περίοδο του Inside the NBA στο TNT. Το καλοκαίρι του 2025 οι δυο Hall of Famers (ο Μπάρκλεϊ από το 2006 και ο Σακίλ από το 2016) θα είναι ελεύθεροι στην αγορά των media και ήδη η Amazon και το ESPN προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους που θα μεταφέρουν την δράση τους στα δικά τους κανάλια.

Ειδικά το ESPN, έχει αποτύχει να βρει το κοινό που φανταζόταν πως θα δελεάσει με την εκπομπή NBA Countdown, παρά το εντυπωσιακό ρόστερ με την Μαλίκα Άντριους, τον Στίβεν Α. Σμιθ, τον Μπομπ Μάιερς, τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι, τον Κέντρικ Πέρκινς και τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον (μεταξύ άλλων). Στα μισάωρα ή ωριαία προγράμματα γίνονται αποκαλύψεις, αναλύσεις, προσφέρονται εκκεντρικές απόψεις, αλλά και ποιοτικές προσεγγίσεις. Τίποτα όμως δεν μοιάζει με το Show που προσφέρουν ο Σακίλ Ο'Νιλ και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Αν θέλουν να τους καλέσουν στα studio τους, μπορούν να το κάνουν σε 10-11 μήνες από τώρα και έχουν ενημερωθεί ήδη ότι το... τηλεοπτικό κασέ του Μπάρκλεϊ είναι στα 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Άρα, άλλα τόσα θα ζητήσει και ο Σακίλ Ο'Νιλ, οπότε τα μπάτζετ ανεβαίνουν, αλλά η διάθεση και της Amazon και της NBCUniverson είναι η βουτιά του... χεριού τους στην τσέπη.