Ο Βινς Κάρτερ πέρασε στην μπασκετική... αιωνιότητα: «Πλέον δε θα λένε το όνομά σου χωρίς να πουν ότι είσαι Hall of Famer!»

Βινς Κάρτερ

i

© Hall of Fame

Ο Βινς Κάρτερ πέρασε στην μπασκετική... αιωνιότητα: «Πλέον δε θα λένε το όνομά σου χωρίς να πουν ότι είσαι Hall of Famer!»

Ευτυχία Οικονομίδου 09:49 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 14.10.2024

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/10) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον Βινς Κάρτερ, τον Τσόνσι Μπίλαπς, τον Μάικλ Κούπερ και τον Γουόλτερ Ντέιβις να εισάγονται στο Hall of Fame.

Ο Βινς Κάρτερ αποτελεί πλέον και με τη... βούλα έναν θρύλο του NBA που περνά στην «αιωνιότητα», καθώς τιμήθηκε με την είσοδό του στο Hall of Fame με την τάξη του 2024 μαζί με τους Τσόνσι Μπίλαπς, Μάικλ Κούπερ και Γουόλτερ Ντέιβις.

Μάλιστα, ο κορυφαίος Βινς θα δει πολύ σύντομα και τη φανέλα του να αποσύρεται από τους Τορόντο Ράπτορς, την ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο στα 22 χρόνια της καριέρας του. Πέρα από τη φανέλα της ομάδας του Καναδά, ο Κάρτερ φόρεσε επίσης εκείνες των Μάτζικ, Νετς, Σανς, Μάβερικς, Γκρίζλις, Κινγκς και Χοκς.

Το να μιλάμε για μπάσκετ, όταν πρόκειται για τον Πίπο Ρίτσι, είναι κάπως... άδικο  (vid)
EUROLEAGUE

09:28 - 14.10.2024

Το να μιλάμε για μπάσκετ, όταν πρόκειται για τον Πίπο Ρίτσι, είναι κάπως... άδικο (vid)

Ο Πίπο Ρίτσι μπορεί να αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όμως αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν κοιτάξει κανείς το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

Ο κορυφαίος dunker στην ιστορία του NBA με τις 8 παρουσίες σε All Star Game και τους 25.728 πόντους καριέρας έδωσε μία πολύ συγκινητική ομιλία και την έκλεισε λέγοντας: «Από εδώ και στο εξής δεν θα λένε το πρώτο όνομα και το επίθετό σου σκέτα χωρίς να προσθέτουν ότι είσαι Hall of Famer».

Βέβαια, τη συγκινητική αυτή ατμόσφαιρα κατάφερε να.... διαταράξει το γέλιο του Τρέισι ΜακΓκρέιντι, όταν ο Κάρτερ αποκάλυψε πως έπαιζε ποδόσφαιρο, όταν ήταν μικρός.

Εξίσου ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο Τσόνσι Μπίλαπς, ο MVP των τελικών του 2004 στο πρωτάθλημα του Ντιτρόιτ και προπονητής των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, πήρε τον λόγο με τη σειρά του.