Οι αήττητοι του NBA in-season tournament και οι τέσσερις ομάδες που αποκλείστηκαν ήδη

Οι αήττητοι του NBA in-season tournament και οι τέσσερις ομάδες που αποκλείστηκαν ήδη

Γιώργος Γαβριλάκης 11:14 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 14.08.2024

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ παραμένουν αήττητοι στο in-season tournament του ΝΒΑ, όπως και οι Λέικερς με τους Πέισερς. Η προσπάθειες για πρόκριση στα προημιτελικά με το βλέμμα στο Final Four του Λας Βέγκας συνεχίζεται, ενώ οι Σαν Αντόνιο Σπερς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Ντιτρόιτ Πίστονς και Μέμφις Γκρίζλις έχουν ήδη αποκλειστεί!

Ταυτόχρονα με την δράση της regular season του ΝΒΑ, την τρέχουσα σεζόν έχει εγκατασταθεί και η καινοτομία του In-season tournament. Μία διοργάνωση που εμφανίζεται για πρώτη χρονιά στα χρονιά και θα ολοκληρωθεί στις 9 Δεκεμβρίου, με τον τελικό του Final Four που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας. 

Οι τριάντα ομάδες του «μαγικού πλανήτη» λοιπόν, έχουν χωριστεί σε έξι νέους ομίλους που μοιάζουν με τους παραδοσιακούς του πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι ίδιοι. Έχουν τη διάκριση Ανατολής και Δύσης, στους οποίους σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκύψουν προκρίσεις και αποκλεισμοί. 

Ήταν υπάρχουν οι ομάδες που πρωταγωνιστούν. Μάλιστα, οι Λ.Α. Λέικερς, οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπόστον Σέλτικς και οι Ιντιάνα Πέισερς είναι αήττητες στο παράλληλο τουρνουά και έχουν στη συλλογή του τρεις νίκες στο πλαίσιο αυτού. Από τους έξι ομίλους οι έξι σύνολα που θα βρεθούν στην κορυφή θα πάρουν και την πρόκριση στα προημιτελικά. Ένα θα προκύψουν και άλλες δύο θέσεις μέσω wild card, όπου θα καταλήξουν στους καλύτερους... δεύτερους των ομίλων κάθε περιφέρειας. 

Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου και από εκεί έχουν ήδη αποκλειστεί τέσσερις ομάδες. Συγκεκριμένα οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, οι Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και ό,τι κι αν κάνουν στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους στο in-season tournament δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν ούτε στους πρώτους, ούτε στους δύο που θα πάρουν την πρόκριση με wild card. 

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Νιου Γιορκ Νικς: 99-120
Σάρλοτ Χόρνετς - Μιλγουόκι Μπακς: 99-130
Ατλάντα Χοκς - Φιλαδέλφεια Σίξερς: 116-126
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ντιτρόιτ Πίστονς: 108-100
Σαν Αντόνιο Σπερς - Σακραμέντο Κινγκς: 120-129
Γιούτα Τζαζ - Φοίνιξ Σανς: 128-131

Τορόντο Ράπτορς - Μπόστον Σέλτικς: 105-108
Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Ντένβερ Νάγκετς: 115-110
Σικάγο Μπουλς - Ορλάντο Μάτζικ: 97-103
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Λ.Α. Λέικερς: 95-107
Λ.Α. Κλίπερς - Χιούστον Ρόκετς: 106-100