Οι αμερικανικές στοιχηματικές μίλησαν: Φαβορί για το MVP ο Λούκα Ντόντσιτς

Λούκα Ντόντσιτς

i

© IMAGO

Οι αμερικανικές στοιχηματικές μίλησαν: Φαβορί για το MVP ο Λούκα Ντόντσιτς

Μιχάλης Καλογήρου 22:02 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 22.10.2024

Οι αμερικανικές στοιχηματικές χρήζουν τον Λούκα Ντόντσιτς ως πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP του NBA, λίγες ώρες πριν το πρώτο τζαμπολ της κανονικής περιόδου

Το NBA είναι και πάλι εδώ. Η regular season της σεζόν 2024-25 βρίσκεται προ των πυλών και μαζί της έρχονται ελπίδες, αλλά και προβλέψεις για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα «way too early predictions» (εξαιρετικά πρόωρες προβλέψεις) οι αμερικανικές στοιχηματικές έχουν ως φαβορί για το βραβείο του MVP της σεζόν... τον Λούκα Ντόντσιτς.

Από τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στον Καϊρί Ίρβινγκ: Οι έξι καλύτερες εμφανίσεις σε πρεμιέρα του NBA (vids)
NBA

15:00 - 22.10.2024

Από τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στον Καϊρί Ίρβινγκ: Οι έξι καλύτερες εμφανίσεις σε πρεμιέρα του NBA (vids)

Το NBA επιστρέφει με την regural season να ξεκινά τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου και κάνουμε μία αναδρομή στις έξι καλύτερες εμφανίσεις σε «opening week» του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα «φαβορί» για το MVP της σεζόν. Ένα βραβείο, που από το 2018 και μετά έχουν κατακτήσει μόνο μη-Αμερικανοί παίκτες, με τελευταίο τον Τζέιμς Χάρντεν. Χαρακτηριστικό, ότι και φέτος οι 3 εκ των 4ων πρώτων φαβορί είναι «διεθνής» παίκτες. Συγκεκριμένα, εκτός από τον Ντόντσιτς στο 1 και τον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ στο 2 (Καναδός, αλλά δεν λογίζεται ως διεθνής), οι επόμενοι δύο υποψήφιοι είναι ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς και ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Προφανώς και είναι πολύ νωρίς για το οτιδήποτε, αφού δεν έχει παιχτεί ούτε δευτερόλεπτο ακόμα από την κανονική περίοδο, όμως στους Αμερικανούς αρέσει να κάνουν προβλέψεις ακόμα και από τόσο νωρίς. Μένει να δούμε αν ο Σλοβένος σταρ θα δικαιώσει τον τίτλο του «φαβορί» και θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο MVP της καριέρας του στα 25 του. Πάντως, ο Ντόντσιτς έχει σίγουρα το μυαλό του περισσότερο στον πολυπόθητο τίτλο με το Ντάλας, παρά σε οποιαδήποτε άλλη ατομική διάκριση.

Την περασμένη σεζόν ο Λούκα οδήγησε το Ντάλας μέχρι τους τελικούς του NBA, ενώ στην regular season μέτρησε 70 αγώνες, με 33.9 πόντους μέσο όρο (υψηλότερο στην λίγκα) 9.8 ασίστ και 9.2 ριμπάουντ. Ακόμη, τερμάτισε 3ος σε ψήφους για το βραβείο του MVP πίσω από τους Γκίλτζιους Αλεξάντερ και Νίκολα Γιόκιτς.

Αναλυτικά οι λίστα:

1) Λούκα Ντόντσιτς - Ντάλας Μάβερικς
2) Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ - Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ
3) Νίκολα Γιόκιτς - Ντένβερ Νάγκετς
4) Γιάννης Αντετοκούνμπο - Μιλγουόκι Μπακς
5) Άντονι Έντουαρτς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
6) Τζέισον Τέιτουμ - Μπόστον Σέλτικς
7) Τζέιλεν Μπράνσον - Νιού Γιόρκ Νικς
8) Βίκτορ Ουενμπανιάμα - Σαν Αντόνιο Σπερς