Γιανγκ: «Αν ήμουν 2,05μ. θα ήμουν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών»

Τρέι Γιανγκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Γιανγκ: «Αν ήμουν 2,05μ. θα ήμουν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών»

Απόστολος Μαυράκης 11:15 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 10.09.2024

Ο Τρέι Γιανγκ έκανε μία δήλωση γεμάτη αυτοπεποίθηση τονίζοντας υπό ποιες προϋποθέσεις θα ήταν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο μπάσκετ.

Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Τρέι Γιανγκ μιλώντας στο «MILLION $ WORTH OF GAME», καθώς ανέφερε πως αν ήταν ψηλότερος θα ήταν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο μπάσκετ.

Γεννηθείς το 1998 στο Τέξας, ο 25χρονος πλέον γκαρντ αποτελεί τον σούπερ-σταρ των Ατλάντα Χοκς. Έχοντας επιλεχθεί αρχικά από τους Μάβερικς στην 5η θέση του Draft του 2018, η ομάδα του Ντάλας προτίμησε να τον παραχωρήσει στα «Γεράκια» ανταλλάσσοντάς τον μάλιστα για τον Λούκα Ντόντσιτς, τον οποίον είχαν επιλέξει στην 3η θέση του ντραφτ.

Ο ίδιος, δεν άργησε να κατακτά την μια διάκριση μετά την άλλη. Την πρώτη του χρονιά ψηφίστηκε ομόφωνα -όπως και ο Ντόντσιτς- στην πρώτη καλύτερη rookie πεντάδα στο NBA, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά στο All-Star Game, με τον «Ice-Trae» να επανεμφανίζεται στο «παιχνίδι των αστέρων» το 2022 και φέτος, το 2024.

Ο Πόποβιτς είχε ξεχωρίσει τον Οσμάν πριν βρεθεί στα... χέρια του Αταμάν
EUROLEAGUE

10:29 - 10.09.2024

Ο Πόποβιτς είχε ξεχωρίσει τον Οσμάν πριν βρεθεί στα... χέρια του Αταμάν

Ο Τσεντί Οσμάν θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Aktor και θα συνεργαστεί ξανά με τον Εργκίν Αταμάν, όμως έχει έτσι κι αλλιώς εμπειρία στο να ακούει τις οδηγίες κορυφαίων προπονητών. Τι είχε πει για αυτόν ο Γκρεγκ Πόποβιτς;

«Πάντα μισούσα όταν έβλεπα κάποιους παίκτες να είναι ψηλοί και… αυτό μόνο. Να μην έχουν κανένα άλλο ταλέντο. Αν ήμουν 2,05μ. πιστεύω πως θα ήμουν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, λόγω της νοοτροπίας, των δεξιοτήτων και της εξυπνάδας μου. Όμως υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα επειδή είμαι 1,85μ. Παίζω σε μια λίγκα των ψηλών και είναι δύσκολο», τόνισε ο Τρέι Γιανγκ.

Μάλιστα, o γκαρντ των Ατλάντα Χοκς δεν έμεινε εκεί και μπήκε στη διαδικασία να επιλέξει και Top 5 των καλύτερων σουτέρ του ΝΒΑ. «Είναι ο Κάρι, ο Λίλαρντ, εγώ, ο Τόμπσον και ο συμπαίκτης μου, ο Μπογκντάνοβιτς», ανέφερε ο 26χρονος άσος βάζοντας τον εαυτό του στους 5 κορυφαίους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Παρόλο το ύψος του, ο Γιανγκ πράγματι είναι ένας απολαυστικός παίκτης, ο ορισμός του fun-to-watch, αλλά και ένας ηγέτης που οι Χοκς χρειάζονταν επειγόντως. Την περασμένη σεζόν ο ίδιος μέτρησε 25,7 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 10,8 ασίστ σε 54 παιχνίδια, σουτάροντας με 43% εντός πεδιάς, 37,3% από το τρίποντο και 85,5% από την «γραμμή της φιλανθρωπίας». Οι Χοκς ωστόσο δεν κατάφεραν να μπουν για 4η σερί σεζόν στα playoffs, μέσω του play-in tournament, κάτι το οποίο ο Γιάνγκ με την παρέα του ευελπιστούν να διορθώσουν φέτος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!