To ρεκόρ των «τρίποντων» Ουόριορς και η... τάση που επαναφέρει ο Κερ στο δρόμο για τον τίτλο (vid)

Στεφ Κάρι

To ρεκόρ των «τρίποντων» Ουόριορς και η... τάση που επαναφέρει ο Κερ στο δρόμο για τον τίτλο (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 17:35 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 10.10.2024

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους με το... δεξί και δείχνουν πως έχουν βάλει γερές βάσεις για το μέλλον στηριζόμενοι στα λόγια του Στιβ Κερ.

Μπορεί ο Στεφ Κάρι να αποχαιρέτησε τον «διόσκουρό» του, Κλέι Τόμπσον, ο οποίος ήθελε να κάνει μία καινούρια αρχή υπογράφοντας με τους Ντάλας Μάβερικς, όμως ο ίδιος έδειξε πως παραμένει πιστός στις επιλογές του και πως ήθελε να συνεχίσει να θεωρείται «πολεμιστής». Ο κορυφαίος σουτέρ είχε ήδη συμβόλαιο με τους Ουόριορς έως και το καλοκαίρι του 2026 και συμφώνησε για ακόμη έναν χρόνο έναντι 62.6 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν θα έχει «πατήσει» πλέον τα 39 του χρόνια.

Οι σταθερές της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να διαταράχθηκαν με την αποχώρηση του έτερου «Splash Brother», όμως ο προπονητής της ομάδας, Στιβ Κερ, έδειξε τον δρόμο σύμφωνα με τον οποίο πρέπει εκείνη να λειτουργήσει. «Περισσότερα σουτ, περισσότερα τρίποντα», αυτή ήταν η οδηγία και ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρη. Τι κι αν οι Ουόριορς φημίζονταν έτσι κι αλλιώς για την... έφεσή τους από τα 7.24μ.; Τι κι αν αποχώρησε ένας από τους πιο θεαματικούς και αποτελεσματικός σουτέρ της ομάδας, ο Κλέι Τόμπσον; Τώρα οι Ουόριορς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να αποδείξουν ότι η περιφέρεια τους «ανήκει», αρχής γενομένης τα παιχνίδια της pre season.

Ορεξάτος ξανά ο 25άρης Τάουνς, τρίποντη ραψωδία από τον «πολεμιστή» Χιλντ
NBA

09:37 - 10.10.2024

Ορεξάτος ξανά ο 25άρης Τάουνς, τρίποντη ραψωδία από τον «πολεμιστή» Χιλντ

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς δείχνει όλο και πιο άνετος στο νέο του «σπίτι» βάζοντας 25 πόντους στη νίκη των Νικς κόντρα στους Ουίζαρντς με 117-94, ενώ ο Μπάντι Χιλντ των Ουόριορς «έγραψε» 22 πόντους με 6/7 τρίποντα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο 112-122 επί των Κινγκς.

Οι «πολεμιστές» ξεκίνησαν με το... δεξί την προετοιμασία τους νικώντας με 91-90 τους Κλίπερς στο πρώτο παιχνίδι, ενώ συνέχισαν ακόμη καλύτερα στην αναμέτρηση κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς του Ντεμάρ Ντερόζαν. Εκεί η παρέα του Στιβ Κερ όχι μόνο επικράτησε με 122-112 των «βασιλιάδων», αλλά πραγματοποίησε και ένα μοναδικό ρεκόρ, που κανείς δεν πίστευε ότι θα καταγραφεί μετά την αποχώρηση του Τόμπσον.

Οι Ουόριορς στο συγκεκριμένο ματς, λοιπόν, κατέγραψαν ρεκόρ τριπόντων ευστοχώντας σε 28 (!), από τα 52 που επιχείρησαν σημειώνοντας ποσοστό 53,8% από την περιφέρεια. Να επισημανθεί πως όλα τα χρόνια που Κάρι και Τόμπσον ή αλλιώς «Splash Brothers» συμπορεύονταν στην ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ δεν είχαν φτάσει σε αυτόν τον αριθμό τριπόντων, ενώ κιόλας αυτό το ρεκόρ δε μπορεί να θεωρηθεί επίσημο καθώς καταγράφηκε σε ματς της pre season.

Ο νεοαποκτηθής Μπάντι Χιλντ φάνηκε πως είχε... ορέξεις και ευστόχησε σε 6/7 τρίποντα σημειώνοντας συνολικά 22 πόντους, ακόμη κι αν είναι γνωστός για την αθλητικότητά του παρά για την έφεσή του στο τρίποντο, ενώ ο Τζόναθαν Κουμίνγκα είχε 4/7 από τα 7.25 με 16 πόντους.

Μάλιστα, ο Κουμίνγκα μίλησε μετά το ματς δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνει στο ένστικτό του και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να το πολυσκέφτεται, όταν έρχεται η ώρα να εκτελέσει από την περιφέρεια. «Δεν το πολυσκέφτομαι. Ο προπονητής θέλει να πάρω αυτά τα σουτ που είναι ανοιχτά και να μην το σκέφτομαι. Όσο δεν το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο τα πετυχαίνεις», είπε χαρακτηριστικά ο 22χρονος φόργουορντ μετά το παιχνίδι.

Το ρεκόρ των τριπόντων που έχουν σημειώσει σε ένα μόνο παιχνίδι οι «πολεμιστές» είναι 27 κι αυτό μάλιστα έχει συμβεί και δύο φορές. Μία στη νίκη απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (136-97) τον Μάιο του 2021 και έπειτα δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2023 στη νίκη κόντρα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (157-101).

Μέχρι στιγμής πάντως στα δύο παιχνίδια της pre season η ομάδα του Στιβ Κερ έχει πραγματοποιήσει 102 προσπάθειες για τρίποντο δείχνοντας την... τάση που θέλει να επιβάλλει ο Αμερικανός προπονητής στους Ουόριορς, η οποία προς το παρόν δείχνει να είναι και η σωστή «συνταγή».

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Μπάγερν και όλη τη δράση της Πέμπτης