Οι πέντε πιο... ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού στο NBA (vids)

Οι πέντε πιο... ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού στο NBA (vids)

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στο NBA δημιούργησε νέες συνθήκες για κάποια «αστέρια», αλλά όχι μεγάλες... αναταραχές. Πέντε παίκτες όμως, άλλαξαν πολιτείες και σας παρουσιάζουμε αυτούς που μετακόμισαν και περιμένουν όλοι με αγωνία την ενσωμάτωση και τις πράξεις τους στην νέες τους ομάδες...

Η φετινή off-season στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χαρακτηρίστηκε από… χλιαρές αλλαγές και μόνο λίγα μεγάλα ονόματα άλλαξαν κατοικία. Οι περισσότερες ομάδες είχαν το μυαλό τους στο να θέσουν τα θεμέλια για την νέα χρονιά «δένοντας» παίκτες-κλειδιά, όπως έκαναν για παράδειγμα οι Τζαζ που κράτησαν τον Λάουρι Μάρκανεν με νέο συμβόλαιο στη Γιούτα ή οι Ντιτρόιτ Πίστονς που… κοίταξαν το μέλλον και επέκτειναν το συμβόλαιο του Κέινς Κάνινγκχαμ. Επίσης, ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν ελεύθερος, αλλά μόνο θεωρητικά μιας και κανείς δεν πίστεψε τις φήμες περί αποχώρησης του από τους Λέικερς -ειδικά μετά την επιλογή του Μπρόνι Τζέιμς στο Draft του Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν και οι… εξαιρέσεις, όπου παίκτες υψηλού επιπέδου χάραξαν νέα μονοπάτια, προκαλώντας αίσθηση στο κοινό του NBA. Πέντε από αυτούς μεταρρυθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας της νέας τους ομάδας και προσπαθούν είτε να αναζωογονήσουν, είτε να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους.

Η αποχώρηση του «splash-bro» Κλέι Τόμπσον

Ήταν πιστός «πολεμιστής» για 13 χρόνια στο Γκόλντεν Στέιτ και ηταν κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία της Δυναστειας των τεσσάρων δαχτυλιδιών. Ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος μαζί με τον Κάρι συνετέλεσαν στην δημιουργία του… φονικού διδύμου των «Splash Brothers», αποχωρεί από την Καλιφόρνια για τις γειτονιές του Τέξας και πιο συγκεκριμένα του Ντάλας. Ερχόμενοι με φόρα από τους τελικούς του NBA, οι Μάβερικς θέλησαν να ενισχύσουν εκ νέου την περιφέρειά τους και να πλαισιώσουν τους Ντόνσιτς και Ίρβινγκ με έναν ατόφιο σουτέρ.

Σε μια ανταλλαγή που εμπεριείχε συνολικά 6 ομάδες, η μεταφορά του Τόμπσον στους Μάβερικς ήταν το κύριο σημείο της, ως μέρος κιόλας μιας sign-and-trade ανταλλαγής, με τους επίσης εμπλεκόμενους 76ers να στέλνουν στους Ουόριορς τον Κάιλ Άντερσον και τον Μπάντι Χιλντ. Η έλευση του Τόμπσον στο Ντάλας θα δώσει στην περιφέρεια των «Μαβς» την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν από το catch-n-shoot. Οι αντίπαλες άμυνες θα αναγκάζονται να κλείνουν πολύ πάνω στον Ντόνσιτς και τον Ίρβινγκ, οπότε μοιραία ο Τόμπσον θα έχει περισσότερο χώρο να εκμεταλλευτεί την γρήγορη του εκτέλεση.

Ενδεικτικό του πόσο αξιόπιστος είναι ως σουτέρ, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αλλά και μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω του σοβαρού του τραυματισμού, πέρσι είχε σχεδόν 40% από το τρίποντο. Για αυτόν τον λόγο και η προσθήκη του 34χρονου shooting guard θεωρείται τόσο σημαντική, πέραν του ονόματος που έχει ήδη ως παίκτης.

Τέταρτος... σταθμός για τον Πολ Τζορτζ

Μετά τον τραυματισμό του ο Πολ Τζορτζ είχε ακούσει πολλά για τις εμφανίσεις του. Είχαν μάλιστα καθιερωθεί και τα υποτιμητικά ψευδώνυμα «Playoff P» και «Pandemic P» κατά την περίοδο του 2020 και του 2021, λόγω των κακών εμφανίσεων που έκανε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και όποτε τον χρειαζόταν η ομάδα του στα playoffs. Την προηγούμενη σεζόν ωστόσο, ο Τζορτζ φαίνεται να είχε μια χρονιά καριέρας.

22,6 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ και 3,5 ασσίστ, μαζί με 47,1% σε δίποντα και 41,3% σε τρίποντα μέτρησε την σεζόν 2023-2024 με τους Κλίπερς ο μάλλον αναγεννημένος πλέον PG, ξεπερνώντας ή φτάνοντας πολύ κοντά τους μέσους όρους της καριέρας του. Η χρονιά αυτή του εξασφάλισε ένα υπέρογκο, max συμβόλαιο 212.000.000 δολαρίων για 4 έτη με τους 76ers, υπογράφοντάς την 1η του Ιουλίου.

Πλέον, ο Τζορτζ θα πλαισιώνει τους Εμπίιντ και Μάξει σε ένα πολλα υποσχόμενα τρίο, το οποίο μένει μόνο να το δούμε επί τω έργω. Η εκρηκτικότητα, η εμπειρία, αλλά και το μπασκετικό IQ που διαθέτει ο Τζορτζ θα ανεβάσουν την ανταγωνιστικότητα της ομάδας και θα δώσουν λύση στο σχετικό κενό που είχε η ομάδα στην θέση του «3».

Ο... Δαυίδ Πολ στο πλευρό του Γολιάθ Wemby

Ο 39χρονος Κρις Πολ βλέπει το όνειρο του δαχτυλιδιού όλο και να... κάνει φτερά. Έτσι, μετά από μια άχρωμη σεζόν στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο βετεράνος point-god σε έναν μήνα θα βρίσκεται στα παρκέ μαζί με τον περσινό rookie της χρονιάς Βικτόρ Ουεμπανιαμά, έτοιμοι να εγκαινιάσουν την νέα εποχή των Σπερς, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στις δόξες και να ξεγράψουν τις αποτυχίες των προηγούμενων σεζόν.

Ο Πολ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με απολαβές 11 εκατομμυρίων δολλαρίων και ουσιαστικά θα αποτελεί το μόνο «όνομα» στην θέση του πλέι-μέικερ. Προφανώς και η προχωρημένη του ηλικία περιορίζει αρκετά τις δυνατότητες του, ωστόσο οι αμέτρητες εικόνες που διαθέτει από τα αμερικανικά γήπεδα σε συνδυασμό με την άνεση του στον χειρισμό της μπάλας και της πιεστικής του άμυνας, δίνουν απλόχερα στους Σπερς έναν οργανωτή-ηγέτη που μπορεί να «τακτοποιήσει» την κατά καιρούς χαώδη εικόνα τους στο γήπεδο.

Κάτοικος Ντένβερ ο Ουέστμπρουκ -έτοιμος για revenge season;

Ο Ράσελ Γούεστμπρουκ τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει τον εαυτό που είχε τις παλαιότερες σεζόν. Οι μέσοι όροι του έχουν πέσει κατά πολύ, ενώ φαίνεται πως δεν είχε κάνει σωστές αποφάσεις όσον αφορά τις ομάδες που επέλεγε. Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει καταφέρει να στεριώσει κάπου και γενικώς φαίνεται πως μετά τους Οκλαχόμα Θάντερ το... χάος.

Πλέον, παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία στον πάλαι πότε MVP. Υπέγραψε για 2 χρόνια με απολαβές σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολλαρίων στους Ντένβερ Νάγκετς και θα βρίσκεται κοντά στους Γιόκιτς, Μάρει και Γκόρντον στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στην κορυφή της αμερικανικού μπάσκετ μετά και το έπος του 2023. Είναι βέβαιο πως το πάθος και την πυγμή του Γουέστμπρουκ δεν την βρίσκεις συχνά.

Ωστόσο, η μειωμένη αποτελεσματικότητά του και ο εκκεντρικός του χαρακτήρας προκαλεί αμφιβολίες και ερωτηματικά για την ομαλή συνύπαρξη με τους νέους του συμπαίκτες. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μια σημαντικότατη προσθήκη για τους Νάγκετς, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στον Μάρει να ξεκουράζεται περισσότερο και να μπαίνει στην θέση του μέσα ένα αξιόπιστος all-around παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και στις δύο άκρες του παρκέ.

Ο... «βασιλικός» ΝτεΡόζαν σε νέα μονοπάτια

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο ιδιαίτερους αλλά και αγαπητούς παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το NBA. Ο 35χρονος πλέον small forward έχει παρελθοντικά τοποθετηθεί δημόσια για την προσωπική του περιπέτεια με την κατάθλιψη, συγκινώντας το ευρύτερο μπασκετικό κοινό.

Έχοντας ταυτίσει το όνομα του με την ομάδα των Ράπτορς αγωνιζόμενος εκεί από το 2009, ο ΝτεΡόζαν το 2018 μεταφέρθηκε στο Σαν Αντόνιο και τους Σπερς. Υπό τις οδηγίες του Γκρέγκ Πόποβιτς, ο ΝτεΡόζαν δεν κατέγραψε και τις καλύτερες του επίδοσεις και έτσι το 2021 μεταφέρθηκε στους Σικάγο Μπουλς όπου αγωνιζόταν εκεί μέχρι πρότινος. Στο Σικάγο ο ΝτεΡόζαν θυμήθηκε ψήγματα του παλιού του εαυτού, ωστόσο συλλογικά δεν κατέγραψε κάποιο ιδιαίτερο επίτευγμα.

Στις 8 του περασμένου Ιουλίου, ο ΝτεΡόζαν κατέληξε στους Κινγκς μέσω ενός sign-and-trade deal μεταξύ τριών ομάδων. Ο ίδιος υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 73,7 εκατομμυρίων δολαρίων με ισχύ τριών χρόνων. Η έλευση του ΝτεΡόζαν στο Σακραμέντο φέρνει στους Κινγκς έναν ατόφιο σκόρερ που διαθέτει τρομερή επαφή με το καλάθι. Μπορεί το τρίποντο να μην είναι το δυνατό του στοιχείο, ωστόσο η αθλητικότητά του τού επιτρέπει να έχει ένα «πακέτο» απεριόριστων drive και τελειωμάτων, κάνοντας έτσι την παρουσία του πολύ ζόρικη ακόμα και για τους αντίπαλους ψηλούς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!