Οι Σακραμέντο Κιγνκς «ξέθαψαν» τον Σκαλ Λαμπισιέ και του έδωσαν συμβόλαιο (vid)

Σκαλ Λαμπισιέ

i

@ photo by Sacramento Bee / Getty Images / Ideal Images

Οι Σακραμέντο Κιγνκς «ξέθαψαν» τον Σκαλ Λαμπισιέ και του έδωσαν συμβόλαιο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:57 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 14.08.2024

Μετά από τρία χρόνια ο Αϊτινός φόργουορντ/σέντερ, Σκαλ Λαμπισιέ, επιστρέφει στο ΝΒΑ με την ομάδα που πρωτοεμφανίστηκε. Οι Κιγνκς του προσέφεραν μια συνεργασία και στα 27 του θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε το αεροπλάνο με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, το Σακραμέντο, η ομάδα του και ομάδα της πόλης πρόσθεσε άλλον έναν παίκτη στο ρόστερ της. Ένας παλίο της γνώριμο. Τον Σκαλ Λαμπισιέ. Το παράξενο είναι πού τον εντόπισε και πού τον θυμήθηκε! 

Πρόκειται για τον 27χρονο πλέον, Αϊτινό σέντερ, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας. Ο Λαμπισιέ εμφανίστηκε με τους Κινγκς το 2016 και μάλιθστα ήταν πολύ παραγωγικός. Στη rookie σεζόν του είχε 8,8 πόντους και σχεδόν πέντε ριμπάουντ (4,9 για την ακρίβεια) μέσο όρο. Έμεινε στους Βασιλιάδες μέχρι τα μέσα της σεζόν του 2018-19 και μετά έγινε ανταλλαγή στους Μπλέιζερς. Η πορεία του τότε απέκτησε φθήνουσα κατεύθυνση -αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι κόντρα στους Κινγκς που έσπασε όλα τα προσωπικά του ρεκόρ- και μετά από ενάμιση χρόνο στο Πόρτλαντ εξαφανίστηκε από το ΝΒΑ. 

Από το 2020 μέχρι και σήμερα αγωνίστηκε για λίγο στην G-League και κυρίως στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο και του Μεξικού. Ώσπου, ξαφνικά οι Σακραμέντο Κινγκς τον ενεργοποίησαν και υπογράφοντας μαζί του μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο για έναν χρόνο και του δίνουν μία μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. 

Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)
NBA

08:09 - 22.08.2023

Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)

Οι 21χρονος φόργουορντ/σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα, είναι κομβικό μέλος της εθνικής Ισπανίας που θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι και… ελεύθερος μιας και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον αποδέσμευσαν - Οι Λος Άντζελες Λέικερς ενδιαφέρονται, ενώ ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκέψεις επιστροφής στην Ευρώπη.

Πάντως και σε σχέση με τον Σάσα Βεζένκοφ, αν ο Λαμπισιέ είναι σε καλή κατάσταση ο μόνος ρόλος που μπορεί να πάρει -αν δεν κοπεί από το ρόστερ κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη- είναι αυτή στην άκρη του πάγκου. Άλλωστε, στις θέσεις που αγωνίζεται κυριαρχεί ο Ντομάντας Σαμπόνις και ο Κίγκαν Μάρεϊ. Πίσω τους έρχεται ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού και MVP της περσινής Euroleague, ενώ υπάρχουν ακόμα οι... βοηθητικοί Τρέι Λάιλς, Άλεξ Λεν, Νέρλενς Νόελ, αλλλά και ο Νίμας Κουετά, ο οποίος επίσης δεν υπολογίζεται για ουσιαστικά λεπτά στο παρκέ.