Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)

Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:09 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 22.08.2023

Οι 21χρονος φόργουορντ/σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα, είναι κομβικό μέλος της εθνικής Ισπανίας που θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι και… ελεύθερος μιας και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον αποδέσμευσαν - Οι Λος Άντζελες Λέικερς ενδιαφέρονται, ενώ ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκέψεις επιστροφής στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ουσμάν Γκαρούμπα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο ΝΒΑ. Οι Χιούστον Ρόκετς τον υποδέχθηκαν (το 2021) όταν ο Ισπανός σέντερ ήταν 19 ετών και μετά από δύο μη παραγωγικές σεζόν μαζί του αποφάσισαν να σταματήσουν την επένδυση πάνω του. Τον έστειλαν στην αρχή του καλοκαιριού στην Ατλάντα ως συμπλήρωμα σε ανταλλαγή που έκαναν με τους Χοκς και τα Γεράκια με τη σειρά τους τον έστειλαν στην Οκλαχόμα. Τώρα, οι Θάντερ τον αποδέσμευσαν! 

Στα 21 του χρόνια, το γέννημα της Μαδρίτης και το θρέμμα της Ρεάλ, είναι ελεύθερος λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιθανότατα ως ελεύθερος θα αγωνιστεί στη διοργάνωση, αλλά ταυτόχρονα πλέον αποτελεί και ένα κεντρικό πρόσωπο στην αγορά της Ευρώπης και μία εναλλακτική για όσους ψάχνουν στο ΝΒΑ έναν συμπληρωματικό παίκτη. Οι Λέικερς φαίνεται πως είναι μία ομάδα που τον σκέφτεται και δεν αποκλείεται να τον καλέσει στο Λ.Α. όχι όμως για έναν σημαντικό ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Αλλά για μία back up παρουσία. 

Αν ο Γκαρούμπα ικανοποιηθεί από αυτήν την προοπτική τότε μπορεί και να συνεχίσει στην Αμερική, αλλά αν επιλέξει να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο, παρά το γεγονός ότι στις δύο σεζόν τους στις ΗΠΑ δεν είχε να επιδείξει κάτι πιο εντυπωσιακό από τους 2,8 πόντους και τα 3,9 ριμπάουντ, αποτελεί έναν ψηλό που είναι σε θέση να αλλάξει τις ισορροπίες.

Προς το παρόν εστιάζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, μαζί με τον Βίλι Ερναντγκόμεθ, ο οποίος πλέον ανήκει στην Μπαρτσελόνα, καλύπτει εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις που δημιουργεί η front line. Είναι πολύ δυνατός και με μπόι στα 2,03 μπορεί να παίξει ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ. Ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Σε ανοιχτή γραμμή με Μιχάιλιουκ ο Παναθηναϊκός - Βαλένθια και Μπασκόνια τον θέλουν από Ισπανία
EUROLEAGUE

18:00 - 21.08.2023

Σε ανοιχτή γραμμή με Μιχάιλιουκ ο Παναθηναϊκός - Βαλένθια και Μπασκόνια τον θέλουν από Ισπανία

Η υπόθεση του Σβι Μιχάιλιουκ οδεύει προς την τελική της ευθεία, με τον Ουκρανό να έχει μπει πλέον στη διαδικασία συζητήσεων για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

To περιορισμένο του ύψος (και το νεαρό της ηλικίας του), ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπόρεσε να διακριθεί στο ΝΒΑ, αλλά τα δεδομένα στην Euroleague είναι πιο βολικά για έναν παίκτη που μπορεί να διαβάσει άριστα το παιχνίδι, να τελειώσει τις φάσεις, αλλά και να πασάσει εξαιρετικά.

Μέσω της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο λοιπόν, αν δεν συμφωνήσει άμεσα με τους Λέικερς δηλαδήγ, θα προσπαθήσει να… ανεβάσει το κασέ του και το ενδιαφέρον ομάδων που θέλουν να επενδύσουν πάνω του και έχουν ανάγκη για μία δυναμική παρουσία κοντά στο καλάθι.