Οι Θάντερ καλωσόρισαν τον Βασίλιε Μίτσιτς (vid)

Βασίλιε Μίτσιτς

i

@Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Οι Θάντερ καλωσόρισαν τον Βασίλιε Μίτσιτς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 18.07.2023

Είχε συμφωνήσει σε όλα και στα 29 του χρόνια θα γίνει rookie στο ΝΒΑ. Πλέον, ο Βασίλιε Μίτσιτς ανήκει και επίσημα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ετοιμάζεται για μία σεζόν με μεγάλες προκλήσεις - Η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.

Αντί για μπλε, άσπρα και κόκκινα, τη νέα χρονιά θα φοράει μπλε, άσπρα και πορτοκαλί. Αυτή είναι η χρωματική διαφορά της Αναντολού Εφές με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ο Βασίλιε Μίτσιτς πλέον, ανήκει με κάθε επισημότητα στο παρελθόν του τούρκικου συλλόγου και στο παρόν του οργανισμού από το ΝΒΑ. 

Ο Σέρβος γκαρντ είχε αποφασίσει εδώ και καιρό πως ήρθε η ώρα για το υπερατλαντικό ταξίδι, είχε αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας που του προσέφεραν οι Θάντερ και τώρα ανακοινώθηκε από τον οργανισμό του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. 

Τα γραφειοκρατικά θέματα που είναι κάπως περίπλοκα κυρίως όσον αφορά στους Ευρωπαίους που ταξιδεύουν για πρώτη φορά για να εργαστούν στην ΗΠΑ, αυτά που ακόμα δεν έχουν επιτρέψει και την ανακοίνωση του Σάσα Βεζένκοφ από τους Σακραμέντο Κινγκς, λύθηκαν στην περίπτωση του Μίτσιτς, ο οποίος στα 29 του χρόνια βρίσκεται απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση. 

Έπειτα από δύο κατακτήσεις Euroleague και θαυμαστά έργα στην Γηραιά Ήπειρο τοποθετείται στην ομάδα της Οκλαχόμα, σε ένα γεμάτο ρόστερ κυρίως στην περιφέρεια και σε ένα σύνολο που τη νέα σεζόν έχει ως στόχο τα play offs. 

To ερώτημα πλέον, που έχει να κάνει με τον Βασίλιε Μίτσιτς, δεν είναι ο ρόλος του στους Θάντερ για τη νέα σεζόν, αλλά η παρουσία του (ή η απουσία του) στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Σερβίας. Προς το παρόν, υπάρχει η εικόνα ότι ο «Βάσα» θα μείνει στις ΗΠΑ για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του και ουσιαστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σβέτισλαβ Πέσιτς ετοιμάζει την ομάδα χωρίς να υπολογίζει ούτε σ' αυτόν, ούτε στον Νίκολα Γιόκιτς

Ο MVP των τελικών και πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς ακόμα δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση και αυτό δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στα παιχνίδια που θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.