Οι Σέλτικς και οι Μάβερικς ένα βήμα πριν το sweep: Αν το κάνουν τότε θα γραφτεί ανεπανάληπτη ιστορία
i

© photo by Boston Globe / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς και οι Μάβερικς ένα βήμα πριν το sweep: Αν το κάνουν τότε θα γραφτεί ανεπανάληπτη ιστορία

Γιώργος Γαβριλάκης 23:20 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 29.05.2024

Ποτέ ξανά στην ιστορία του ΝΒΑ οι τελικοί της περιφέρειας δεν έχουν λήξει με 4-0 υπέρ κάποιας ομάδας. Αν οι Μπόστον Σέλτικς στην Ανατολή και οι Ντάλας Μάβερικς στη Δύση επικρατήσουν στο Game 4 κόντρα σε Ιντιάνα Πέισερς και Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τότε θα πραγματοποιήσουν το απραγματοποίητο.

Στην Ιντιανάπολις, τα ξημερώματα της Τρίτης (28/5) και στο Ντάλας, τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/5), αν δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα συνδυαστούν τότε θα συμβεί κάτι ανεπανάληπτο στην ιστορία του ΝΒΑ: Οι τελικοί της Δύσης και της Ανατολής θα ολοκληρωθούν χωρίς οι δύο από τους τέσσερις φιναλίστ των περιφερειών να πάρουν ούτε μία νίκη.

Οι Μπόστον Σέλτικς προηγούνται με 3-0 των Ιντιάνα Πέισερς και την ίδια επίδοση νικών-ηττών έχουν και οι Ντάλας Μάβερικς στη... σύγκρουσή τους με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι σειρές κρίνονται στις τέσσερις νίκες και αν χρειαστούν συνολικά 8 αγώνες για να προκύψουν και οι δύο προκρίσεις στους τελικούς του ΝΒΑ, τότε κάτι τέτοιο θα καταγραφεί για πρώτη φορά στα χρονικά.

«Σκουπίσματα» τέτοιου είδους έχουν υπάρξει αρκετές φορές σε τελικούς περιφέρειας. Όπως το 2023 όταν οι μετέπειτα πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς έκαναν sweep τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς ή το 2019 όταν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα ντουζένια τους διέλυσαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αλλά ποτέ δεν έχει συμβεί αυτή η συνθήκη ταυτόχρονα και στην Ανατολή και στη Δύση.

Εξαίρεση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αυτή, αφού στα 77 χρόνια των NBA Playoffs μόνο το 1957 οι τελικοί και των περιφερειών είχαν ομάδες χωρίς νίκη, αλλά τότε πέραν του ότι στην post season συμμετείχαν συνολικά 8 ομάδες (και όχι 16 όπως τώρα) οι σειρές ήταν λιγότερες (πρώτος γύρος - τελικοί περιφέρειας - τελικοί ΝΒΑ) και κρίνονταν στις δύο και στις τρεις νίκες και μόνο στους NBA Finals ο πρωταθλητής ήταν αυτός που έφθανε τις τέσσερις επικρατήσεις.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)
NBA

17:50 - 26.05.2024

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)

Ο Ριτς Πολ, ο οποίος εκτός από φίλος του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι και ο μάνατζερ του, επιβεβαίωσε της φήμες. Είπε πως «ο ΛεΜπρόν θα είναι ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι και θα μελετήσουμε τις επιλογές του», ενώ οι Λέικερς παραμένουν η πρώτη του επιλογή. Κανείς όμως, δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά...

Για την ιστορία πάντως, το 1957, τότε που οι Μπόστον Σέλτικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα, στους τελικούς της Ανατολής είχαν κάνει το 3-0 στους Σίρακιους Νάσιοναλς και από την άλλη πλευρά, στη Δύση, οι Σεντ Λιούις Χοκς είχαν αποκλείσει τους Μινεάπολις Λέικερς με το ίδιο σκορ.