Στα ημιτελικά της Ανατολής οι Νικς: Νίκησαν στην Φιλαδέλφεια τους Σίξερς, τους απέκλεισαν και τώρα παίζουν με τους Πέισερς (vids)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Στα ημιτελικά της Ανατολής οι Νικς: Νίκησαν στην Φιλαδέλφεια τους Σίξερς, τους απέκλεισαν και τώρα παίζουν με τους Πέισερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν και πάλι ασταμάτητος, ο Τζος Χαρτ έβαλε το κρίσιμο σουτ και οι Νιου Γιορκ Νικς επικράτησαν στη Φιλαδέλφεια με 118-115. Έκαναν το 4-2, έστειλαν για... διακοπές τον Τζοέλ Εμπίντ και την παρέα του και τώρα θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο γύρο τους Ιντιάνα Πέισερς που απέκλεισαν τους Μιλγουόκι Μπακς.

Οι Νιου Γιορκ Νικς για δεύτερη σερί σεζόν προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των Playoffs. Κάτι που είχαν να συμβεί για διαδοχικές χρονιές από το 2000. Πέρασαν 24 χρόνια λοιπόν, για να εμφανιστεί ο Τζέιλεν Μπράνσον στο παρόν και να διαλύσει ολοκληρωτικά τους Φιλαδέλφεια Σίξερς σε μία σειρά που κυριάρχησε ο ίδιος και έκανε και τους συμπαίκτες του να φαίνονται κυρίαρχοι.

Στο Game 6 που τελέστηκε ο αποκλεισμός των 76ers και μάλιστα στην έδρα τους, το Wells Fargo Center, οι Νικς επικράτησαν με 118-115 και το κρίσιμο σουτ του αγώνα το έβαλε ο Τζος Χαρτ. Ήταν το τρίποντο στα 24'' πριν το φινάλε που έκανε το σκορ 114-111 και οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα των τριών πόντων μέχρι την τελευταία... ανάσα.

Τίποτα καλό δεν θα είχαν καταφέρει οι Νεοϋορκέζοι πάντως, αν ο Τζέιλεν Μπράνσον δεν μεταμορφωνόταν σε έναν ασταμάτητο σούπερ σταρ. Στο τελευταίο ματς έβαλε 41 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ, ενώ πάνω από 40 έβαλε και στους τρεις τελευταίους αγώνες. Συνολικά στη σειρά και σε έξι ματς είχε μέσο όρο 35,5 πόντους και 9 τελικές πάσες!

Καμία τύχη χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς έχασαν στο Game 6 και αποκλείστηκαν από τους Πέισερς
NBA

04:03 - 03.05.2024

Καμία τύχη χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς έχασαν στο Game 6 και αποκλείστηκαν από τους Πέισερς

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν με 120-98 στο Game 6 από τους Πέισερς στην Ιντιάνα και αποκλείστηκαν για δεύτερι σερί χρονιά στον πρώτο γύρο των Playoffs. Ο Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε σε όλη τη σειρά λόγω τραυματισμού.

Τώρα, ετοιμάζεται για τις νέες κόντρες του με τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Ιντιάνα Πέισερς που νίκησαν επίσης στο Game 6 τους Μιλγουόκι Μπακς, χωρίς ο Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ενεργός στη σειρά λόγω τραυματισμού και τα Ελάφια (όπως και οι Σίξερς) ολοκλήρωσαν άδοξα την πορεία τους για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Για την Φιλαδέλφεια, τα πράγματα εξελίχθηκαν τελικά με τον ίδιο τρόπο που εξελίσσονταν τις προηγούμενες σεζόν. Οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλες, αλλά η... μηχανή που τροφοδοτούσαν οι Τζοέλ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξεϊ... κόλλησε. Ο Καμερουνέζος σέντερ στην τελευταία πράξη είχε 39 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά ο νεαρός γκαρντ και βραβευμένος ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης, μετά τους 46 πόντους του στη νίκη του προηγούμενη αγώνα, αυτή τη φορά ήταν άστοχος (6/18) και η δράση του πολύ περιορισμένη (17 πόντοι).