Καμία τύχη χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς έχασαν στο Game 6 και αποκλείστηκαν από τους Πέισερς
i

photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

Καμία τύχη χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς έχασαν στο Game 6 και αποκλείστηκαν από τους Πέισερς

Γιώργος Γαβριλάκης 04:03 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 29.05.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν με 120-98 στο Game 6 από τους Πέισερς στην Ιντιάνα και αποκλείστηκαν για δεύτερι σερί χρονιά στον πρώτο γύρο των Playoffs. Ο Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε σε όλη τη σειρά λόγω τραυματισμού.

Τελικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη γάμπα και δεν εμφανίστηκε ούτε στο Game 6 των Μπακς στην Ιντιανάπολης. Τη μέρα δηλαδή, τα ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής για την ακρίβεια, που η ομάδα του Μιλγουόκι έπαιξε το τελευταίο της ματς στη σεζόν.

Διότι, οι Ιντιάνα Πέισερς νίκησαν με 120-98 το έκτο ματς και έφθασαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τις τέσσερις νίκης στον πρώτο γύρο των NBA Playoffs 2024. Όσες δηλαδή απαιτούνται για να προαχθεί στα ημιτελικά της περιφέρειας.

Και μιας και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για της Ανατολή τα μέρη εκί θα βρεθούν οι Πέισερς και θα συναντήσουν τον νικητή της σειράς Νιου Γιορκ Νικς-Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Την ίδια ώρα, οι Μιλγουόκι Μπακς ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους, παρά την θέλησή τους, την ίδια ακριβώς περίοδο που τις ξεκίνησαν και πέρσι. Και πάλι την ίδια περίοδο, μόνο που τότε είχαν αποκλειστεί από τους Μαϊάμι Χιτ, που φέτος αποκλείστηκαν με τη σειρά τους από τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος και πέρσι στα Playoffs δεν ήταν υγιής (είχε πρόβλημα στον καρπό του) για άλλη μια χρονιά δεν του προσφέρει την διεκδίκηση έστω του δεύτερου δαχτυλιδιού πρωταθλητή και η παρουσία του Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν άλλαξε τα δεδομένα σε ουσιαστικό βαθμό.

Κατά τη διάρκεια της σειρά (Game 3) τραυματίστηκε στο γόνατο και στον αχίλλειο, δεν έπαιξε στο τέταρτο και στο πέμπτο παιχνίδι. Επέστρεψε στο έκτο και τελευταίο, έκανε την προσπάθειά του, αλλά με 28 πόντους δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ουσιαστικές πιθανότητες νίκης. Χρειάζονταν πολλούς παραπάνω, ειδικά απο τη στιγμή που οι Πέισερς πέραν των... παραδοσιακών της δυνάμεων, τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (17 πόντοι, 10 ασίστ) και τον Πασκάλ Σιάκαμ (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ), είδαν τον Όμπι Τόπιν και τον Τι Τζέι ΜακΚόνελ να έρχονται από τον πάγκο και να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές.

Ο Τόπιν κατέγραψε στη στατιστική του 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο ΜακΚόνελ είχε 20 πόντους και 8 ασίστ.

Για τους Μπακς, πέραν του Λίλαρντ που προαναφέρθηκε, ο Μπόμπι Πόρτις είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ οι Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον είχαν από 20 και 14 πόντους αντίστοιχα.