Οι Πέισερς είχαν... απάντηση: Νίκησαν τους Νικς και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vids)
i

© photo by Andy Lyons / Getty Images / Ideal Images

Οι Πέισερς είχαν... απάντηση: Νίκησαν τους Νικς και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:17 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 29.05.2024

Στη Νέα Υόρκη θα κριθεί η πρόκριση, καθώς οι Ιντιάνα Πέισερς, αν και έχασαν με 30 πόντους διαφορά στο πέμπτο ματς με τους Νικς, στο έκτο νίκησαν με άνεση και σκορ 116-103. Το βράδυ της Κυριακής (19/5, 22.30) όποιος νικήσει στο Madison θα συναντήσει τους Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολής.

Οι Ιντιάνα Πέισερς γνώριζαν τα δεδομένα που είχαν μπροστά τους. Η κατάσταση ήταν οριακή γι' αυτούς και η ανταπόκρισή τους αποδείχθηκε ιδανική. Μετά την βαριά ήττα στη Νέα Υόρκη στο Game 5, επέστρεψαν στην έδρα τους και ήταν κυρίαρχοι απέναντι στους Νικς.

Επικράτησαν με 116-103, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, ισοφάρισαν τη σειρά σε 3-3 και πλέον η πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής θα κριθεί το βράδυ της Κυριακής (19/5, 22:30) στο Madison Square Garden της Νέα Υόρκης.

Ο νικητής αυτού του ματς θα συναντήσει τους Μπόστον Σέλτικς, που ξεμπέρδεψαν σύντομα (4-1) με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και περιμένουν να μάθουν τον τελευταίο τους αντίπαλο στην περιφέρεια.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Πέισερς και με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ οδήγησε τους υπόλοιπους. Ο Μάιλς Τέρνερ ήταν καταλυτικός με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο All-Star γκαρντ της ομάδας, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, είχε 15 πόντους και 9 ασίστ.

Για τους Νικς, ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ (31 πόντοι), ο νεαρός Μάιλς ΜακΜπράιντ ξεκίνησε βασικός και ήταν πολύ αποτελεσματικός (20 πόντοι), αλλά δεν υπήρξαν οι έξτρα δυνάμεις που χρειάζονταν (πέραν από τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο με τους 17 πόντους του) για να έρθει η πρόκριση εκτός έδρας.

Αυτό θα προσπαθήσουν να το πετύχουν στο... σπίτι τους σε λίγες ώρες και ο Τζος Χαρτ αν και τραυματίστηκε στα πλευρά κατά τη διάρκεια του Game 6. όπως τα περισσότερα στελέχη των Νικς ξεκαθάρισαν θα παίξει στο Game 7.