Επιβλητική η επιστροφή των Πέισερς, νίκησαν με 32 πόντους διαφορά τους Νικς - Το bracket των Playoffs σε Ανατολή και Δύση
i

© photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

Επιβλητική η επιστροφή των Πέισερς, νίκησαν με 32 πόντους διαφορά τους Νικς - Το bracket των Playoffs σε Ανατολή και Δύση

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 29.05.2024

Οι Πέισερς στην Ιντιάνα επέβαλαν τον ρυθμό και το στυλ παιχνιδιού τους και μάλιστα στο Game 4 διέλυσαν τους Νικς ολοκληρωτικά. Επικράτησαν με 121-89 και πλέον η σειρά των ημιτελικών της Ανατολής επιστρέφει στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια αγωνιστική μέρα που οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς έδειξαν τους δικούς τους... κυνόδοντες στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και ισοφάρισαν την σειρά των ημιτελικών της Δύσης, το ίδιο έκαναν στην Ανατολή οι Ιντιάνα Πέισερς. Βέβαια, αυτοί τα κατάφεραν στην έδρα τους κι ενώ είχαν χάσει τα πρώτα δύο ματς στη Νέα Υόρκη, πλέον έκαναν το 2-2 κόντρα στους Νικς και μάλιστα με τρόπο που δίνει μεγάλη... έμφαση στην επικράτησή τους.

Το τελικό 121-89 κάνει τους φιλοξενούμενους κάπως αδικαιολόγητους, παρά το γεγονός ότι η απουσία του Ότζι Ανουνόμπι στις δύο ήττες (λόγω μυϊκού προβλήματος στο πόδι) έπαιξε τον ρόλο της. Όταν όμως, διεκδικείς την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας και έχεις αποδείξει με πράξεις πως μπορείς αν το κάνεις, τότε είναι κάπως... παράδοξο να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια και με 32 πόντους διαφορά.

Μάλιστα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, οι Πέισερς δεν χρειάστηκε καν να πιεστούν και βρήκαν το περιθώριο για να ξεκουράσουν σε μεγάλο βαθμό τον ηγέτη τους Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο οποίος έχει και κάποια διόλου αμελητέα προβλήματα τραυματισμών. Ο All-Star γκαρντ έπαιξε για 27'32'' και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους.

Ο Τι Τζέι ΜακΚόνελ, ο οποίος είναι το back-up του Χαλιμπάρτον, βρήκε έξτρα χρόνο συμμετοχής (20+ λεπτά) και όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν σούπερ παραγωγικός: 15 πόντοι, 10 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα.

Στην άλλη πλευρά, οι Νικς κάποια στιγμή τα παράτησαν καθώς είδαν πως δεν είχαν τύχη. Ο κόουτς Τομ Θίμποντο, που είναι γνωστός πως... ξεζουμίζει τους παίκτες του με συμμετοχή 40+ λεπτών ακόμα και όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, αυτή τη φορά σκέφτηκε πως θα ήταν χρήσιμο για το μελλοντικό καλό να μην το κάνει.

Που τον πονεί και που τον σφάζει: Ο Ντόντσιτς παίζει με σημαντικά προβλήματα σε τρία σημεία του σώματός του (vids)
NBA

09:25 - 12.05.2024

Που τον πονεί και που τον σφάζει: Ο Ντόντσιτς παίζει με σημαντικά προβλήματα σε τρία σημεία του σώματός του (vids)

Έχει ενοχλήσεις στον ώμο, ο αστράγαλός του είναι ελαφρώς πρησμένος και στο Game 3 κόντρα στους Θάντερ, ο Ντόντσιτς οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη, αλλά χτύπησε ξανά το πονεμένο του γόνατο.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον έπαιξε λίγο πάνω από 30 λεπτά (30'44'' για την ακρίβεια) και είχε 18 πόντους, ενώ έδωσε χρόνο στους... παγκίτες, παίκτες όπως ο Άλεκ Μπερκς (23'), οποίος έβαλε 20 πόντους, αλλά και σε κάποιους που ήταν εκτός rotation εδώ και καιρό, όπως ο Τζερίκο Σιμς και ο Σέικ Μίλτον ή ο ΝταΚουάν Τζέφρις.