Οι Σέλτικς επέστρεψαν στη... λογική - Επικράτησαν στο Κλίβελαντ και διέγραψαν την αποτυχία στο Game 2
i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς επέστρεψαν στη... λογική - Επικράτησαν στο Κλίβελαντ και διέγραψαν την αποτυχία στο Game 2

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Μετά την ήττα τους στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι οι Μπόστον Σέλτικς απέκτησαν αμφισβητίες, αλλά στο Game 3 στο Κλίβελαντ νίκησαν με 106-93 και θύμισαν σε όλους ποια είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ!

Ο Τζέισον Τέιτουμ μετά την ήττα στη Βοστώνη, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Καβαλίερς, εξήγησε πως «θεωρητικά είμαστε Super Team, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε και στην πράξη».

Η ατάκα αυτή ήρθε σε άμεση εφαρμογή και οι Σέλτικς πήγαν αποφασισμένοι στο Κλίβελαντ. Και τελικά επικράτησαν με 106-93, ενώ ταυτόχρονα ξαναπήραν τον έλεγχο (προηγούνται 2-1), αλλά και το πλεονέκτημα έδρας που για μερικές ώρες είχαν χάσει.

Οι 33 πόντους του Τζέισον Τέιτουμ ήταν η προσωπική του... απάντηση στους Ιππότες, που συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον βασικό τους σέντερ, Τζάρετ Άλεν κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα γι' αυτούς.

Από την άλλη, οι Σέλτικς με την πληθωρικότητά τους καταφέρνουν να... κρύβουν (προς το παρόν τουλάχιστον) την δική τους απουσία. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο -ελπίζοντας πως η ομάδα του θα βρίσκεται εκεί- και αν ο Τζέιλεν Μπράουν συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο Game 3, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα. Πρόσθεσε για τους Κέλτες 28 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ, ενώ και ο Τζρου Χόλιντεϊ μπήκε δυναμικά στην επιθετική εξίσωση. Ο πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς το 2021, έβαλε 18 πόντους στο Κλίβελαντ, ενώ είχε 8 ριμπαουντ και 5 ασίστ,

Οι Μάβερικς έχουν τον έλεγχο: Νίκησαν ξανά τους Θάντερ και έκαναν το 2-1
NBA

08:44 - 12.05.2024

Οι Μάβερικς έχουν τον έλεγχο: Νίκησαν ξανά τους Θάντερ και έκαναν το 2-1

Με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ να βρήκαν ξανά στο πλευρό τους τον Πι Τζέι Ουάσινγκτον, οι Μάβερικς νίκησαν στο Ντάλας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (105-101) και πλέον χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να προκριθούν στους τελικούς της Δύσης.

Την ίδια ώρα που για τους γηπεδούχους η μόνη απειλή των Σέλτικς, ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο άνθρωπος δηλαδή που έχει οδηγήσει τους Καβς μέχρι τον δεύτερο γύρο της post season, αλλά φαίνεται πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τους οδηγήσει κάπου πιο ψηλά. Αυτή τη φορά έβαλε 33 πόντους και δεύτερος σκόρερ ήταν ο Ίβαν Μόμπλεϊ με 17.