Οι Λύκοι έγιναν... αρνάκια: Στη Μινεσότα οι Νάγκετς θύμισαν ξανά στους Τίμπεργουλβς ποιοι φορούν το δακτυλίδι (vids)
i

© photo David Berding / Getty Images / Ideal Images

Οι Λύκοι έγιναν... αρνάκια: Στη Μινεσότα οι Νάγκετς θύμισαν ξανά στους Τίμπεργουλβς ποιοι φορούν το δακτυλίδι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:23 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 29.05.2024

Μετά την διπλή αποτυχία τους στο Ντένβερ, οι πρωταθλητές Νάγκετς αφού νίκησαν το πρώτο ματς στη Μινεσότα, έκαναν το ίδιο και στο δεύτερο: 115-107. Οι Τίμπεργουλβς πλέον δεν αισθάνονται άνετα, αντίθετα ο Νίκολα Γιόκιτς βρήκε τον δρόμο του και έκανε αυτό που είχε... υποσχεθεί μετά το Game 1.

Και ξαφνικά ο ενθουσιασμός στη Μινεσότα κόπασε και ένα παγωμένο αεράκι από το Ντένβερ έκανε τους Τίμπεργουλβς να επιστρέψουν στην σκληρή πραγματικότητα.

Είχαν νικήσει τους πρωταθλητές Νάγκετς δύο φορές και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά δεν πρόλαβαν καλά καλά να χαρούν, ο Άντονι Έντουαρντς να απολαύσει τα κολακευτικά σχόλια για το ταλέντο του και την σύγκρισή του με τον Μάικλ Τζόρνταν -και ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε αυτό που εξ αρχής είχε ενημερώσει θα έπρεπε να κάνει: «Να κλωνοποιηθώ!».

Πλέον, οι Νάγκετς επέστρεψαν δυναμικά και η σειρά των ημιτελικών της Δύσης δεν ισορρόπησε απλώς, αλλά ο έλεγχός της ήρθε προς το μέρος τους. Διότι, τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/5) κι αφού είχαν μειώσει στο Game 3, αυτή τη φορά ισοφάρισαν σε 2-2 και ανέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας που διατηρούσαν από την επίδοσή τους -σε σχέση με τους Τίμπεργουλβς- στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Επικράτησαν και στο δεύτερο ματς στη Μινεσότα, αυτή τη φορά όχι τόσο κυριαρχικά όσο η πρώτη, αλλά με το 115-107 έγινε τη... δουλειά τους. Την έκανε ουσιαστικά ο Νίκολα Γιόκιτς με τους 35 πόντους, τα 7 ριμπάουντ και τις 7 ασίστ και με την επιβλητική του παρουσία.

Είτε είχε απέναντί του τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν, Ρούντι Γκομπέρ, είτε ακόμα και τον Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος έβαλε 44 πόντους, αλλά αυτή τη φορά (σχεδόν) όλοι τους πέρασαν απαρατήρητοι. Γιατί ο Joker ήταν το αφεντικό του αγωνιστικού χώρου και είχε στο πλευρό του τον Άαρον Γκόρντον, ο οποίος προσέθεσε 27 πόντους και έκανε τη... διαφορά.

Τώρα η πίεσε μεταφέρεται και πάλι στους Λύκους, που στα δύο εντός έδρας ματς τους μάλλον έμοιαζαν περισσότερο με αρνάκια και τσομπάνης τους ήταν ο Σέρβος σέντερ και τρεις φορές πλέον MVP του ΝΒΑ.

Πάντως, ο Άντονι Έντουαρντς εκνευρισμένος και με τους σφυγμούς στα ύψη, συνέχισε το... beef του με τον Τζαμάλ Μάρεϊ και φεύγοντας από τον παρκέ με το τέλος του αγώνα «υποσχέθηκε» πως θα δώσει την απάντησή του. Φθάνει να δούμε ποια θα είναι η ερώτηση στο Game 5, που θα γίνει στο Ντένβερ τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/5).