Που κάνουν την προετοιμασία τους οι ομάδες του NBA - Κάποιοι πήραν τα... μαγιό τους και πήγαν στη Χαβάη και στις Μπαχάμες

Που κάνουν την προετοιμασία τους οι ομάδες του NBA - Κάποιοι πήραν τα... μαγιό τους και πήγαν στη Χαβάη και στις Μπαχάμες

Γιώργος Γαβριλάκης 09:41 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 03.10.2024

Από τις 30 ομάδες του NBA οι 26 κάνουν την προετοιμασία τους είτε στις πόλεις και στις εγκαταστάσεις τους, είτε σε γειτονικούς χώρους Πανεπιστημίων, άντε το πολύ πολύ κάπου στην Καλιφόρνια. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς όμως, φόρεσαν τα μαγιό τους και πήγαν στη Χαβάη για το training camp τους. Εκεί συνάντησαν τους Λ.Α. Κλίπερς, ενώ οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και οι Μαϊάμι Χιτ βρίσκονται ήδη στις Μπαχάμες!

Συνήθως οι ομάδες (στην Ευρώπη) επιλέγουν συγκεκριμένα μέρη με συγκεκριμένο κλίμα για την προετοιμασία τους. Τα χωριά των ιταλικών ή των αυστριακών Άλπεων, η Ολλανδία ή κάπου στην Βουλγαρία, είναι κλασσικοί προορισμοί και εξαρτάται η επιλογή από το μπάτζετ του προέδρου.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, δεν έχουν περιορισμούς στους προορισμούς τους και σίγουρα δεν θα κατέληγαν στο Καρπενήσι. Θα μπορούσαν να πάνε όπου κάνουν κέφι για το training camp τους και τελικά κατέληξαν στις παραλίες της Χαβάης.

Αυτή ήταν η επιλογή της ομάδας και ο Στέφεν Κάρι με τον Ντρέιμοντ Γκριν, ως οι παλιοσειρές, μάλλον χάρηκαν ιδιαιτέρως με τα νέα. Άλλο να προπονείσαι σε μία ρουτίνα, στις γνωστές εγκαταστάσεις της ομάδας και άλλο να εισπνέεις τον καθαρό αέρα του νησιού, να κάνεις πιλάτες στο γκαζόν και όταν τελειώσει το πρόγραμμα να καταλήγεις στα γαλαζοπράσινα νερά για μία βουτιά. Είναι διαφορετικό να πηγαίνεις με το αμάξι στο γήπεδο και άλλο να φθάνεις περπατώντας χαλαρά και στο δρόμο οι κάτοικοι και οι φαν να τους φοράνε περιδέραια λουλουδιών lei!

Πάντως, οι Πολεμιστές δεν είναι μόνοι τους στη Χαβάη. Εκεί συνάντησαν και τους Λος Άντζελες Κλίπερς, που επίσης απομακρύνθηκαν από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και κατέληξαν καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σε άλλες... θάλασσες βρίσκονται δύο ακόμα ομάδες. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και οι Μαϊάμι Χιτ, που και οι δύο επέλεξαν την Καραϊβική. Προσγειώθηκαν στις Μπαχάμες και εκεί ξεκίνησαν ήδη το training camp τους, είκοσι μέρες πριν ξεκινήσει η κανονική περίοδος της σεζόν 2024-2025.

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, δηλαδή οι 26 από τις 30, έκαναν πιο... φυσιολογικές επιλογές. Αυτές που συνηθίζονται. Ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους, είτε στις εγκαταστάσεις των οργανισμών τους, είτε σε γήπεδα και camp γειτονικών Πανεπιστημίων. Κάποιες απομακρύνθηκαν, αλλά δεν το παράκαναν. Οι Μάβερικς από το Ντάλας πήγαν στο Λας Βέγκας, οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο βρίσκονται στο Ίρβιν της Καλιφόρνιας, ενώ παραδίπλα εγκαταστάθηκαν αρχικά και οι Νάγκετς, που κατέβηκαν από τα βουνά του Ντένβερ και η δράση τους τοποθετήθηκε στο Σαν Ντιέγκο. Ήδη βέβαια βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι εκεί όπου θα παίξουν δύο αγώνες με τους Μπόστον Σέλτικς.

Τα μέρη που κάνουν προετοιμασία οι 30 ομάδες του NBA

Ατλάντα Χοκς: Άθενς, Τζόρτζια (Georgia University)
Μπόστον Σέλτικς: Βοστώνη, Μασαχουσέτη
Μπρούκλιν Νετς: Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη / Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια
Σάρλοτ Χόρνετς: Ντάρχαμ, Βόρια Καρολίνα (Duke)
Σικάγο Μπουλς: Σικάγο, Ιλινόις
Κλίβελαντ Καβαλίερς: Μπράντεντον, Φλόριντα (IMG Academy)
Ντάλας: Λας Βέγκας, Νεβάδα (UNLV)
Ντένβερ Νάγκετς: Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια (San Diego State)
Ντιτρόιτ Πίστονς: Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Λαϊέ, Χαβάη (BYU-Hawaii)
Χιούστον Ρόκετς: Χιούστον, Τέξας
Ιντιάνα Πέισερς: Ιντιανάπολις, Ιντιάνα
Λος Άντζελες Κλίπερς: Χονολουλού, Χαβάη (University of Hawaii)
Λος Άντζελες Λέικερς: Ελ Σεγκούντο, Καλιφόρνια
Μέμφις Νάσβιλ: Νάσβιλ, Τενεσί (The Ensworth School)
Μαϊάμι Χιτ: Νασό, Μπαχάμες
Μιλγουόκι Μπακς: Ίρβιν, Καλιφόρνια (UC Irvine)
Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Μινεάπολις, Μινεσότα
Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Νάσβιλ, Τενεσί (Belmont University)
Νιου Γιορκ Νικς: Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Οκλαχόμα Σίτι, Οκλαχόμα
Φιλαδέλφεια 76ers: Paradise Island, Μπαχάμες
Φοίνιξ Σανς: Φοίνιξ, Αριζόνα
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: Λίμνη Οσβέγκο, Όρεγκον
Σακραμέντο Κινγκς: Σακραμέντο, Καλιφόρνια
Σαν Αντόνιο Σπερς: Σαν Αντόνιο, Τέξας
Τορόντο Ράπτορς: Μοντρεάλ, Κεμπέκ (Universite du Quebec a Montreal)
Γιούτα Τζαζ: Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Ουάσινγκτον DC