Ο Κίγκαν Μάρεϊ με 12 τρίποντα στο ματς της ζωής του οδήγησε τους Κινγκς σε νίκη επί των Τζαζ - Λίγα πράγματα ο Βεζένκοφ (vids)

Κίγκαν Μάρεϊ

i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Ο Κίγκαν Μάρεϊ με 12 τρίποντα στο ματς της ζωής του οδήγησε τους Κινγκς σε νίκη επί των Τζαζ - Λίγα πράγματα ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:14 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 14.08.2024

Στα 23 του χρόνια και στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Κίγκαν Μάρεϊ έκανε ρεκόρ καριέρας. Έβαλε 47 πόντους, που προήλθαν με 12 τρίποντα (σε 15 προσπάθειες), δεν έσπασε το απίστευτο ρεκόρ του Κλέι Τόμπσον των Ουόριορς (έχει βάλει 14), αλλά διέλυσε τους Γιούτα Τζαζ. Οι Βασιλιάδες νίκησαν με 125-104, σε έναν αγώνα που ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε 11'23'' και είχε 3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

To ότι πήρε το... όπλο του δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την κοινωνία. Διότι, το έκανε μεταφορικά και στόχος του δεν ήταν να απειλήσει τη ζωή κανενός. Ήθελε απλώς να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι και να βοηθήσει όσο μπορούσε τους Σακραμέντο Κινγκς να πάρουν μία ακόμα νίκη. Τη βραδιά όμως, που αποφάσισε να ηγηθεί, ο 23χρονος φόργουορντ Κίγκαν Μάρεϊ στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ήταν να τρομοκρατήσει τους Γιούτα Τζαζ και να τους νικήσει... περίπου μόνος του, με 125-104

Άρχισε να σουτάρει τρίποντα και στις πρώτες 13 προσπάθειές του ήταν εύστοχος στις 12! Σταμάτησε εκεί, εν τέλει είχε 12/15 και δεν κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ του Κλέι Τόμπσον. Ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε έναν αγώνα, το 2018, κόντρα στους Σικάγο Μπουλς είχε βάλει 14 τρίποντα. Ο Μάρεϊ όμως, κατάφερε να κάνει ρεκόρ καριέρας με 47 πόντους και να εξηγήσει σε όλους με πράξεις γιατί οι Κινγκς ενημέρωσαν πως όποιος τους κάνει προτάσεις για ανταλλαγή και ζητούν τον νεαρό, καλά θα κάνουν να σταματήσουν. Θεωρούν πως αυτός στο πλευρό του ΝτιΑρόν Φοξ και του Άρβιντας Σαμπόνις, μπορεί να τους οδηγήσει -κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον- στην κορυφή του ΝΒΑ. 

Προς το παρόν τους οδήγησε στην 15η νίκη τους σε 24 αγώνες και ναι μεν δεν κατέρριψε με τα τρίποντα του το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, αλλά έγινε ο παίκτης των Κινγκς που κατέγραψε τα περισσότερα σε ένα ματς. Έβαλε ένα παραπάνω από τα 11 του Μπάντι Χιλντ (νυν των Ιντιάνα Πέισερς) που είχε σημειώσει κόντρα στους Σέλτικς στις 25 Νοεμβρίου 2019

Σαρωτικοί οι Μπακς κόντρα στους Πίστονς - Μία ξεκούραστη υποχρέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του (vids)
NBA

07:47 - 17.12.2023

Σαρωτικοί οι Μπακς κόντρα στους Πίστονς - Μία ξεκούραστη υποχρέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του (vids)

Στην 22η διαδοχική ήττα των Ντιτρόιτ Πίστονς κι ενώ απέχουν τρεις αποτυχίες από το χειρότερο σερί της ιστορίας, οι Μπακς ήταν αυστηροί μαζί τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε ανάσες, έπαιξε λιγότερο από 26 λεπτά, είχε 22 πόντους και τα Ελάφια νίκησαν με 32 πόντους διαφορά: 146-111. Ο Λίλαρντ και ο Πόρτις ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της 18η νίκης σε 25 παιχνίδια.

Πέραν από τα βλέμματα που μοιραία συγκέντρωσε ο Κίγκαν Μάρεϊ με την τρομερή του επίδοση, ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ο ΝτιΑρόν Φοξ δεν αγωνίστηκε, αλλά ως συνήθως ο Μαλίκ Μονκ κάλυψε τα... νότα και με 18 πόντους και 8 ασίστ έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Από εκεί που σηκώθηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ για να συμμετέχει στην αναμέτρηση για 11'23'' και να προσθέσει στη στατιστική 3 πόντους με 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.