Το ΝΒΑ επιστρέφει στο Μεξικό για επίσημο αγώνα τη Μέρα των Νεκρών (vid)

Το ΝΒΑ επιστρέφει στο Μεξικό για επίσημο αγώνα τη Μέρα των Νεκρών (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:05 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 17.06.2024

Στο Μεξικό, στις 2 Νοεμβρίου, γιορτάζουν τη Dia de los Muertos, τη μέρα επιστροφής των νεκρών στη Γη. Την ίδια μέρα στο Μέξικο Σίτι οι Μαϊάμι Χιτ θα παίξουν με τους Ουάσινγκτον Ουιζαρντς.

Ανάμεσα σε μακιγιαρισμένους ανθρώπους που μοιάζουν με σκελετούς, πολύχρωμα καπέλα, Calaveras (ζαχαρωτά σε σχήμα κρανίου, φερέτρου ή σκελετού) και βωμούς από φρούτα και φαγητά, οι Μαϊάμι Χιτ θα αντιμετωπίσουν τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, σε επίσημο αγώνα στο ξεκίνημα της regular season της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το κλίμα και οι εικόνες θα είναι τέτοιες γιατί το NBA προγραμμάτισε ο αγώνας να γίνει στις 2 Νοεμβρίου στο Μέξικο Σιτι, τη μέρα που οι κεντοαμερικάνοι (και ειδικά οι Μεξικανοι) γιορτάζουν την Dia de los Muertos. Δηλαδή, τη μέρα επιστροφής των νεκρών συγγενών και φίλων στη Γη. Κάτι σαν το Halloween που γιορτάζουν σχεδόν παράλληλα στις ΗΠΑ και σε αγγλοσαξονικές χώρες.

https://youtu.be/IGBHl0AFrNU?si=sQxS-yu12jOl80nU

Το NBA λοιπόν, επιστρέφει για 33η φορά στο Μεξικό για μια αναμέτρηση, σε μια πόλη που στην πραγματικότητα έχει ενσωματώσει το προϊόν του εδώ και χρόνια. Άλλωστε στο Μεξικό Σιτι υπάρχει ήδη ομάδα στην G-League, οι Καπιτάνες και ο πληθυσμός της πόλης (πάνω από 22 εκατομμύρια), αλλά και συνολικά της χώρας (πάνω από 120 εκατομμύρια) αποτελεί ένα δελεαστικό… πελατολόγιο για τη διοίκηση του «μαγικού πλανήτη».

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Και όπως προ ημερών ο ίδιος ο κομισάριος του NBA, Αντάμ Σίλβερ, επαναλάμβανε για μια ακόμα φορά, «όταν η λίγκα επεκταθεί ξανά εκτός συνόρων, τότε το Μεξικό ίσως αποκτήσει τη δίκη του ομάδα στο NBA».