Βήμα προς τα εμπρός για Κινγκς και Σίξερς - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Μαλίκ Μονκ

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Βήμα προς τα εμπρός για Κινγκς και Σίξερς - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:37 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 14.08.2024

To Σακραμέντο έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους πρωταθλητές Ουόριορς, προηγείται 2-0, όπως και οι Σίξερς επί των Νετς. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/4), οι Σανς και οι Καβαλίερς θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν από το brake των Κλίπερς και των Νικς, ενώ οι Σέλτικς θα ζητήσουν τη δεύτερη νίκη τους επί των Χοκς.

Το Γκόλντεν Στέιτ θεωρητικά ήταν προετοιμασμένο για τις δεδομένες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε στο Σακραμέντο. Στην πράξη όμως, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να θυμίσει πως αυτοί είναι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ. 

Οι Κινγκς επικράτησαν και στο δεύτερο παιχνίδι και πλέον με ούριο άνεμο θα ταξιδέψουν στο Σαν Φρανσίσκο για να συνεχιστεί η σειρά (τα ξημερώματα της Παρασκευής 21/4). Έχουν πάρει το πλεονέκτημα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνούν με ποιον... παίζουν. Ο Στέφεν Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον προφανώς και θέλουν να απαντήσουν. Βέβαια, έχουν κι άλλες ανάγκες. Ο Άντριου Ουίγκινς έχει επιστρέψει και είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται να μην έχουν στη διάθεσή τους (τουλάχιστον για ένα ματς) τον Ντρέιμοντ Γκριν. Στα 33 του δεν έχει βάλει... μυαλό, παραμένει θερμοκέφαλος και η αποβολή του ύστερα από την κλωτσιά που έδωσε στον Ντομάντας Σαμπόνις ίσως κοστίσει. 

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τιμωρία (πρόστιμο ή αποκλεισμός), αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο. Άλλωστε, ο τρόπος που αντέδρασε οδήγησε -μετά το ματς- τον Σαμπόνις στο νοσοκομείο για να κάνει ακτινογραφίες στα πλευρά και στο θώρακα, ενώ οι ιατροί έλεγξαν και τα πνευμόνια του.  

Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)
NBA

08:47 - 18.04.2023

Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)

Στα 23 του χρόνια, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις με τις 3 τάπες του ανά αγώνα πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος στην ιστορία που τα καταφέρνει και ο πρώτος των Αρκούδων μετά τον Μαρκ Γκασόλ.

Στη Φιλαδέλφεια η σειρά έχει πιο φυσιολογική τροχιά. Οι Σίξερς νίκησαν εύκολα στο πρώτο παιχνίδι, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο, με τον Τζοέλ Εμπίντ να είναι το κεντρικό πρόσωπο και στην επίθεση της ομάδας του, αλλά κυρίως στην άμυνα των Μπρούκλιν Νετς. Προσπαθούν να τον σταματήσουν και τα «τριπλά» μαρκαρίσματα είχαν ως αποτέλεσμα οι Σίξερς να βάλουν 21 τρίποντα στο πρώτο ματς και ο Μάξεϊ να σταματήσει στους 33 πόντους στο δεύτερο

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Μπρούκλιν με τους Νετς ουσιαστικά να προσπαθούν να αποφύγουν το sweep. Μία νίκη θα είναι τιμητικοί γι' αυτούς, που ουσιαστικά θέλουν να δημιουργήσουν... χαρακτήρα για το μέλλον, το οποίο έχουν αποφασίσει πως θα στηρίξουν πάνω στον Μάικαλ Μπρίτζες

Ξεκουράζεται ο Αντετοκούνμπο, συνεχίζεται η δράση

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν το μυαλό τους στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο τραυματισμός που τον οδήγησε στην... απόσυρση στο πρώτο ματς με τους Χιτ δεν είναι σοβαρός, οι εξετάσεις του είναι καλές και το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4, 04:00). Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον. Τα Ελάφια έχασαν το πρώτο παιχνίδι και απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας. Οπότε χρειάζεται... προσοχή! 

Μέχρι όμως, να ριχθούν στη μάχη για το επόμενο τους παιχνίδι θα έχει μεσολαβήσει -τα ξημερώματα της Τετάρτης 19/4- το δεύτερο ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Νιου Γιορκ Νικς, που κέρδισαν το πρώτο. Από τη συγκεκριμένη σειρά προκύπτει και ο αντίπαλος του Μιλγουόκι (εάν και εφόσον προσπεράσουν το Μαϊάμι). 

Η ομάδα της Νέας Υόρκη έκανε το brake και πήρε το προβάδισμα, με τους Καβαλίερς να ετοιμάζονται για μία μεγάλη σε διάρκεια σειρά. Την ίδια ώρα, στην Ανατολή οι Σέλτικς που προηγούνται 1-0 παίζουν με τους Ατλάντα Χοκς, ενώ στη Δύση οι Σανς που έχασαν το πρώτο ματς στο Φοίνιξ θα κάνουν τα πάντα για την ισοφάριση. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Τρίτης (18/4)

Φιλαδέλφεια Σίξερς (2) - Μπρούκλιν Νετς (0): 96-84
Σακραμέντο Κινγκς (2) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (0): 114-106

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Τετάρτης (19/4)

02:00 / Μπόστον Σέλτικς (1) - Ατλάντα Χοκς (0) 
02:30 / Κλίβελαντ Καβαλίερς (0) - Νιού Γιορκ Νικς (1)
05:00 / Φοίνιξ Σανς (0) - Λ.Α. Κλίπερς (1)