Οι Ουόριορς επιβεβαίωσαν τη... σύμπτωση - Το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Ουόριορς επιβεβαίωσαν τη... σύμπτωση - Το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 08:57 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 14.08.2024

Ήταν η 16η φορά που η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έχασε το πρώτο παιχνίδι, αλλά επικράτησε στο δεύτερο. Οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αύξησαν ένα σερί που δείχνει να γίνεται κανόνας!

Όταν ένα γεγονός που θεωρείται αρχικά συμπτωματικό επαναλαμβάνεται διαρκώς και με σταθερή συχνότητα, τότε η σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λογική εξήγηση των πραγμάτων. 

Οι Λέικερς εμφανίστηκαν για το δεύτερο παιχνίδι τους στο Chase Center του Σαν Φρανσίσκο και αφού είχε προηγηθεί η νίκη τους επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το... σπάσιμο της έδρας 48 ώρες νωρίτερα. 

Οι Πολεμιστές όμως, επιβεβαίωσαν αυτή τη σύμπτωση που πλέον παύει να είναι σύμπτωση και καταγράφει το εξής: Όταν στα play offs μία ομάδα με πλεονέκτημα έδρας χάνει το πρώτο παιχνίδι στο... σπίτι της, επιστρέφει με νίκη. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά έχει συμβεί τις τελευταίες 16 φορές. Αυτό είναι το σερί είναι και μεγάλο, εντυπωσιακό και δεν περνά απαρατήρητο. 

Απολύθηκε ο Μπουντενχόλτζερ, οι Μπακς ψάχνουν νέο προπονητή
NBA

08:08 - 05.05.2023

Απολύθηκε ο Μπουντενχόλτζερ, οι Μπακς ψάχνουν νέο προπονητή

Η χρονιά των Μπακς ολοκληρώθηκε με έναν πρόωρο αποκλεισμό στα play offs και αυτό οδήγησε τον οργανισμό στην απόφαση να αποδεσμεύσει τον κόουτς Μάικ Μπουντενχόλτζερ - Οι Νικ Νερς και Φρανκ Φόγκελ, ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του.

Μόνο φέτος, έχει επιβεβαιωθεί τέσσερις φορές και οι προηγούμενες τρεις ήταν η πρόσφατη απάντηση των Σέλτικς στη σειρά με τους Σίξερς, οι Νικς που επέστρεψαν στο Madison νικώντας τους Μαϊάμι Χιτ μετά την αποτυχία της πρεμιέρας, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και οι Μιλγουόκι Μπακς, πριν τελικά αποκλειστούν από τους Χιτ. Είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι, όταν και τραυματίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά νίκησαν στο δεύτερο με εκείνα τα 25 τρίποντα που έπεφταν... βροχή

Το αποτέλεσμα, ξημερώματα Παρασκευής (5/5)

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1) - Λ.Α. Λέικερς (1): 127-100

Το πρόγραμμα, ξημερώματα και βράδυ Σαββάτου (6/5)

02:30 / Φιλαδέλφεια Σίξερς (1) - Μπόστον Σέλτικς (1) 
05:00 / Φοίνιξ Σανς (0) - Ντένβερ Νάγκετς (2)
22:30 / Μαϊάμι Χιτ (1) - Νιου Γιόρκ Νικς (1)

NBA Play Offs 2023