«Fat Lever», «Sauce Castillo», «The Rooster»: Τα πιο παράξενα παρατσούκλια στο NBA

Ουέμπ, Λεβέρ, Γκαλινάρι, Στάουσκας

i

© IMAGO

«Fat Lever», «Sauce Castillo», «The Rooster»: Τα πιο παράξενα παρατσούκλια στο NBA

Μιχάλης Καλογήρου 10:52 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 30.09.2024

Το NBA μας έχει προσφέρει ανά τα χρόνια κάποια «iconic» παρατσούκλια που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Υπάρχουν και παίκτες όμως που δεν ήταν και τόσο... τυχεροί με τα ψευδώνυμά τους.

Black Mamba, Iso-Joe, White Chocolate και πολλά άλλα. Το κοινό του NBA φημίζεται (ειδικά τις προηγούμενες δεκαετίες) για τα φοβερά του παρατσούκλια που πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κανονικό όνομα του παίκτη. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που κάποιοι παίκτες δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί με τα παρατσούκλια που τους προσδόθηκαν. Άλλες φορές είναι το ίδιο το ψευδώνυμο, άλλες φορές είναι η ιστορία πίσω από αυτό, ας δούμε λοιπόν νυν και πρώην NBAερς με τα πιο παράξενα «nicknames».

Lafayette «Fat» Lever

Ο Lafayette Lever, γνωστός στο NBA ως «Fat Lever» αγωνίστηκε για 12 χρόνια στο NBA, όντας και δύο φορές All-Star. Φόρεσε την φανέλα των Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντένβερ Νάγκετς και Ντάλας Μάβερικς, ενώ το νούμερο «12» που φόρεσε, αποσύρθηκε από την ομάδα του Ντένβερ. Καθ' όλη την λαμπρή καριέρα του, ο Lever είχε ένα ψευδώνυμο το οποίο πρακτικά αντικατέστησε το όνομά του μετά από λίγο καιρό. Το παρατσούκλι «Fat» προήλθε από τον ίδιο του τον αδερφό και δεν αφορά το σωματικό βάρος του Lever. Απλώς, ο αδερφός του θεώρησε το όνομα Lafayette «μεγάλο» και έπρεπε να βρει ένα μικρότερο για ευκολία. Έτσι σκαρφίστηκε το όνομα «Fat» το οποίο ακολούθησε τον Lever και στο NBA.

Nik «Sauce Castillo» Stauskas

Ένα από τα πιο περίεργα παρατσούκλια στην ιστορία του NBA ήταν αυτό του άλλοτε παίκτη της Μπασκόνια, Nik Stauskas. Το ψευδώνυμο αυτό γεννήθηκε το 2015, όταν ο Νικ ήταν ακόμα rookie στους Σακραμέντο Κινγκς. Σε ένα παιχνίδι με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς ο Stauskas, έβαλε ένα τρίποντο και κάπου εκεί αναλαμβάνει η Αμερικανική τηλεόραση. Η μετάδοση είχε (κατ' επιλογήν) σύστημα υπότιτλων για κωφάλαλους. Όταν ο Stauskas έβαλε το τρίποντο ο εκφωνητής απλώς ανέφερε το γεγονός λέγοντας: «εύστοχο τρίποντο για τον Στάουσκας».

Το σύστημα υποτίτλων όμως, είχε άλλα σχέδια και για λόγο άγνωστο μέχρι και σήμερα μετέφρασε τα λόγια του εκφωνητή, αντικαθιστώντας το όνομα του Stauskas, με το ψευδώνυμο «Sauce Castillo». Το γεγονός αυτό έγινε αμέσως αντιληπτό από κάποιους τηλεθεατές και το πάρτι στο Twitter (πλέον Χ) δεν άργησε να ξεκινήσει. Το νέο του ψευδώνυμο, έφτασε γρήγορα στα αυτιά του Nik με τον ίδιο να δείχνει πάντως να το απολαμβάνει. Κανείς δεν ξέρει γιατί το σύστημα άλλαξε τα λόγια ή πως προέκυψε το Sauce Castillo. Όπως και να 'χει, εκείνη την μέρα γεννήθηκε ένα από τα πιο παράξενα παρατσούκλια στο NBA.

Danilo «The Rooster» Gallinari

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το συγκεκριμένο παρατσούκλι. Ο Gallinari βρίσκεται από το 2008 στο NBA, όταν και επιλέγει στο νούμερο 6 του draft από τους Νιου Γιορκ Νικς. Το δικό του ψευδώνυμο ήρθε στα χρόνια του στους Νάγκετς, όταν τον αποκαλούσαν «ο κόκορας» για προφανείς λόγους. Μπορεί το συγκεκριμένο παρατσούκλι να μην έχει κάποια αστεία ιστορία από πίσω του, αποτελεί όμως ένα δημιουργικό ψευδώνυμο με το οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Anthony «Spud» Webb

Όπως και την περίπτωση του Fat Lever, το ψευδώνυμο «Spud Webb» αντικατέστησε ουσιαστικά το κανονικό όνομα του αμερικανού, αφού όλοι στο NBA τον αποκαλούσαν Spud. Από που προήλθε όμως αυτό το παρατσούκλι; Υπεύθυνη για αυτό το «iconic» όνομα είναι η γιαγιά του. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν ο Webb γεννήθηκε είχε ένα πολύ στρογγυλό κρανίο. Αυτό, θύμιζε στην γιαγιά του τον παλιό Σοβιετικό δορυφόρο «Sputnik», τον οποίο παρομοίασε με το κεφάλι του εγγονού της. Το Sputnik κόπηκε σε «Spud» και το ψευδώνυμο είχε επίσημα γεννηθεί. Από την μια, ο Webb μπορούσε να θυμάται την γιαγιά του και να λέει μια αστεία ιστορία για χρόνια. Από την άλλη όμως, το ψευδώνυμο αυτό του θύμιζε μια ζωή, ότι έχει ένα πολύ στρογγυλό κεφάλι. Στα κατορθώματά του τώρα, ο Webb ήταν ένας από τους κοντύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA (1.68m). Το 1986 όμως, σόκαρε το κοινό της Αμερικής όταν κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων! Αυτό τον έχρησε, ως «τον πιο κοντό παίκτη» που κέρδισε ποτέ τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.