Τέλος εποχής για τον Ουέστμπρουκ: Αφήνει το «0» και αλλάζει νούμερο στους Νάγκετς

Ράσελ Ουέστμπρουκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Τέλος εποχής για τον Ουέστμπρουκ: Αφήνει το «0» και αλλάζει νούμερο στους Νάγκετς

Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο αριθμός της φανέλας για τους παίκτες, ωστόσο ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν κατάφερε να διατηρήσει το «0» μετά την άφιξή του στους Ντένβερ Νάγκετς.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα βρίσκεται πλέον στην παρέα του Νίκολα Γιόκιτς στους Ντένβερ Νάγκετς αποχαιρετώντας τους Λος Άντζελες Κλίπερς

Την περασμένη σεζόν με τους Κλίπερς ο Ρας μέτρησε 11.1 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά 22.5 λεπτά συμμετοχής σε 68 αγώνες, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε 1.162 αγώνες της regular season στο NBA συνολικά έχει μέσο όρο 21.7 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 8.1 ασίστ.

Γιόκιτς και Ουέστμπρουκ μαζί θα δημιουργήσουν μία… μηχανή παραγωγής triple-doubles στο Ντένβερ!
NBA

14:27 - 21.07.2024

Γιόκιτς και Ουέστμπρουκ μαζί θα δημιουργήσουν μία… μηχανή παραγωγής triple-doubles στο Ντένβερ!

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι έτοιμος να γίνει συμπαίκτης του Νίκολα Γιόκιτς στους Ντένβερ Νάγκετς και μαζί θα δημιουργήσουν το δίδυμο των «triple-doubles» αφήνοντας πίσω τους ΛεΜπρόν, Χάρντεν, Ντόντσιτς και Σαμπόνις.

Κάτι παράξενο θα συμβεί με την άφιξή του στο Ντένβερ, που του έχει τύχει μόνο άλλη μία φορά στην επαγγελματική του καριέρα. Ο MVP του 2017 θα αποχαιρετήσει το νούμερο «0» που συνοδεύει την... πλάτη του από τα κολεγιακά του χρόνια και θα φοράει πλέον το «4» στους Νάγκετς.

Ο 36χρονος γκαρντ είχε στο μυαλό του να συνεχίσει με το ίδιο νούμερο, όμως ο Κρίστιαν Μπράουν του χάλασε τα σχέδια. O 23χρονος γκαρντ είναι εκείνος που φορά τη φανέλα που φέρει αυτόν τον αριθμό και αρνήθηκε να τον παραχωρήσει για χάρη του Ουέστμπρουκ κάτι που δεν συμβαίνει συχνά όταν γίνεται λόγος για σπουδαίους παίκτες που έχουν συνδέσει την καριέρα τους με ένα συγκεκριμένο νούμερο φανέλας.

Η μοναδική φορά που ο Ουέστμπρουκ στη 16χρονη καριέρα του έκανε πίσω και αγωνίστηκε χωρίς το «0» ήταν τη σεζόν 2020-21 στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με τον λόγο να είναι πιο περίπλοκος, καθώς η συγκεκριμένη φανέλα είχε αποσυρθεί από το 2010 μετά την αποχώρηση του Γκίλμπερτ Αρίνας.

Ο βετεράνος γκάρντ στράφηκε, λοιπόν, στον Χάντερ Τάισον και ζήτησε από εκείνον να πάρει την δική του φανέλα με το Νο4, με τον νεαρό ρούκι να δέχεται και να αλλάζει πηγαίνοντας στο Νο5. Ωστόσο, έχει προκληθεί ένας... σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το αν πρέπει ένας παίκτης να παραχωρεί τον αριθμό της φανέλας του σε έναν βετεράνο ή όχι.

Βέβαια, είναι μία συνηθισμένη συνθήκη με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να έχει μία πλούσια καριέρα με πολλές διακρίσεις να τον ακολουθεί καθιστώντας αυτή την «απόρριψη» σίγουρα παράξενη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!