Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Γιώργος Γαβριλάκης 15:27 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 18.09.2024

Η ένταξη νέων ομάδων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό... ανέγερση, το Λας Βέγκας ετοιμάζεται για ένταξη στον «μαγικό πλανήτη» και σε τρία χρόνια υπολογίζεται πως στη λίγκα δεν θα αγωνίζονται 30 ομάδες, αλλά 32!

Με το που ο Άνταμ Σίλβερ δήλωσε, στο πλαίσιο της προ ημερών Γενικής Συνέλευσης του NBA, πως «ακόμα δεν υπάρχουν νέα για την επέκταση της λίγκας μας στην Ευρώπη», στην πραγματικότητα εννοούσε ότι δεν έχει ακόμα τη δικαιοδοσία, αν και κομισάριος, να εξηγήσει το ακριβές πλάνο που περιγράφει το πως και το γιατί ο «μαγικός πλανήτης» -παρέα με τη FIBA- σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα στη Γηραιά Ήπειρο.

Επίσης, συζητήθηκε και το πλάνο της εντός των συνόρων επέκτασης. Κάτι που ούτε αυτό ανέλυσε ο Σίλβερ, μόνο που εκεί τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα πλέον και αποκτούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Κρυφό δεν είναι ότι το Λας Βέγκας σύντομα θα αποκτήσει ομάδα και στο NBA. Διότι, στο WNBA διαθέτει ήδη και μάλιστα βρίσκεται στη διαδρομή για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αν τα καταφέρουν οι Έισις που εδρεύουν στην «πόλη της Αμαρτίας», τότε θα σηκώσουν το τρόπαιο για τρίτη διαδοχική χρονιά. Όταν όμως, δημιουργηθεί η ομάδα των ανδρών, τότε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκοπεύει να εμπλακεί στη διοίκησή της. Το ίδιο και άλλοι νυν NBAers (Κρις Πολ), αλλά και πρώην «αστέρια» -όπως ο Σακίλ Ο'Νιλ.

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)
NBA

16:02 - 06.07.2024

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)

Το επόμενο μεσοπρόθεσμο project του ΝΒΑ αφορά στην επέκταση εντός των συνόρων ή έστω εντός της ηπείρου. Το Λας Βέγκας θα είναι η μία πόλη που θα εισαχθεί στον χάρτη του «μαγικού πλανήτη» και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχεδιάζει να είναι το... αφεντικό της, ενώ η ανακατανομή των θέσεων στις περιφέρειες θα οδηγήσει τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή. Οι υποψήφιες πόλεις, οι Μεξικάνοι που «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα σενάρια...

Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με τις πηγές του ESPN, ο Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του εστιάζουν όχι μόνο στις νέες πόλεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, κάτι που θα γίνει μέσω προτάσεων, ανάλυσης δεδομένων και ψηφοφορίας (αφού πρώτα εγκριθούν τα πάντα σε πολιτειακό και σε εθνικό επίπεδο), αλλά στο πότε αυτές θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Και προφανώς η αναφορά έχει να κάνει με δύο καινούργιους οργανισμούς.

Πέραν από το Λας Βέγκας, το Σιάτλ να είναι και αυτό φαβορί ώστε να επιστρέψει -στην περίπτωσή του- στο NBA. Μάλιστα, αν τα καταφέρει τότε οι άνθρωποί του δεν θα χρειαστεί να σκεφτούν το χαρακτηριστικό τους όνομα. Θα χρησιμοποιήσουν (ξανά) το... ιστορικό Σούπερσονικς, που διατηρούσαν από το 1967 μέχρι τη στιγμή που (το 2008) έδωσαν τη θέση τους στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και... εξαφανίστηκαν. Τώρα ενορχηστρώνεται η επιστροφή τους!

Πότε θα γίνει η ένταξη των νέων ομάδων; Όλα δείχνουν πως η σεζόν που θα αυξηθούν και από 30 θα γίνουν 32 είναι η αγωνιστική περίοδος 2027-2028. Δηλαδή, αφού προηγηθούν τρεις σεζόν ακόμα με το υπάρχουν σύστημα και δυναμικό. Σε τρία χρόνια όμως και ειδικά αν στο πρόγραμμα μπουν οι οργανισμοί από το Σιάτλ και το Λας Βέγκας, δηλαδή δύο πόλεις που βρίσκονται στη Δύση, αναμένονται γενικές αλλαγές.

Και μία από αυτές αφορά τη μεταφορά των Μινεσότα Τίμπεργουλβς από την δυτική περιφέρεια στην ανατολική. Κάτι που ουσιαστικά θα διορθώσει και ένα γεωγραφικό «λάθος» του NBA, καθώς αν κοιτάξει κανείς τον... γνωστό χάρτη τότε δεν θα δυσκολευτεί που ακριβώς βρίσκεται η Μινεσότα.