Τίναξαν τη μπάνκα οι ομάδες του NBA: 7,5 δισ. ξοδεύτηκαν στη φετινή off-season

Φωτ. IMAGO

Τίναξαν τη μπάνκα οι ομάδες του NBA: 7,5 δισ. ξοδεύτηκαν στη φετινή off-season

Απόστολος Μαυράκης 16:29 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 22.10.2024

Οι 30 ομάδες του NBA ένωσαν τις... δυνάμεις τους για να θέσουν ένα νέο ρεκόρ, ξοδεύοντας συνολικά 7,5 δις δολάρια σε επεκτάσεις, ανανεώσεις και καινούργια συμβόλαια την φετινή off-season.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε και το NBA ανοίγει την αυλαία του τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10), με τα ζευγάρια Σέλτικς-Νικς και Λέικερς-Τίμπεργουλβς να κάνουν το... ποδαρικό!

Μπορεί η φετινή off-season του μαγικού κόσμου να μην «ταρακουνήθηκε» από μπαράζ εκκωφαντικών μεταγραφών, παρόλα αυτά το ποσό που ξοδεύτηκε ή μάλλον επενδύθηκε σε συμβόλαια για free agents, για τους πρωτοεμφανιζόμενους rookies και για επεκτάσεις, αγγίζει τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Κιθ Σμιθ, το ιλιγγιώδες αυτό ποσό αφενός αποτελεί ρεκόρ και αφετέρου σημειώνει αύξηση της τάξεως του 25% σε σύγκριση με τα πόσα χρήματα δαπανήθηκαν την off-season του 2023, όπου επίσης αποτελούσε ρεκόρ (5,9 δις).

Πρωτοπόροι στα... έξοδα της φετινής off-season ήταν οι Φιλαδέλφεια 76ers, ξοδεύοντας συνολικά $729 εκατομμύρια, με τις ανανεώσεις των Εμπίντ και Μάξει, αλλά και τους ερχομούς των Πολ Τζορτζ, Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Άντρε Ντράμοντ, Έρικ Γκόρντον και Κέλι Ούμπρε, επιστρατεύοντας ένα σύνολο που τα έχει όλα!

Οι 30 ομάδας του NBA ήρθαν συνολικά σε 471 συμφωνίες, με μερικές από αυτές να γίνονται... τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση.

Οι πέντε πιο... ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού στο NBA (vids)
NBA

08:18 - 07.09.2024

Οι πέντε πιο... ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού στο NBA (vids)

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στο NBA δημιούργησε νέες συνθήκες για κάποια «αστέρια», αλλά όχι μεγάλες... αναταραχές. Πέντε παίκτες όμως, άλλαξαν πολιτείες και σας παρουσιάζουμε αυτούς που μετακόμισαν και περιμένουν όλοι με αγωνία την ενσωμάτωση και τις πράξεις τους στην νέες τους ομάδες...

Οι Σενγκιούν, Σαγκς και Τζέιλεν Τζόνσον υπέγραψαν 5ετείς επεκτάσεις με Ρόκετς, Μάτζικ και Χοκς αντίστοιχα, ο Άαρον Γκόρντον και ο Κόρι Κίσπερτ 4ετείς με Νάγκετς και Ουίζαρντς, ενώ 3ετή επέκταση με την ομάδα του Χιούστον υπέγραψε ο Τζέιλεν Γκριν.

Αξιοσημείωτο πως ο ψηλός των Ουόριορς, Τζόναθαν Κουμίνγκα, δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία για επέκταση συμβολαίου με τους Πολεμιστές, κάτι που το καθιστά restricted free agent ενόψει του καλοκαιριού του 2025.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων θα εισέλθουν οι ομάδες στην καινούργια αγωνιστική περίοδο του NBA, η οποία για άλλη μια χρονιά φαντάζει συναρπαστική. Όπως προαναφέρθηκε, το τζάμπολ θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 02:30 με τους Μπόστον Σέλτικς να υποδέχονται τους Νιου Γιορκ Νικς, την βραδιά της απονομής τους δαχτυλιδιού τους.