To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.08.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς πήγαν στη Γιούτα και εκεί νίκησαν εύκολα του Τζαζ. Ο Σάσα Βεζένκοφ άφησε ένα γλυκό... σημείωμα στο πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ήταν παραγωγικός σε 15'36'' χρόνο συμμετοχής. Δηλαδή τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο από τους παίκτες του πάγκου για τους Βασιλιάδες.

Στα μισά της πρώτης περιόδου είδε τον προπονητή του να του κάνει νόημα. Ο κόουτς Μάικ Μπράουν εννοούσε ότι ήρθε η στιγμή να μπει στο παρκέ και ο Σάσα Βεζένκοφ σηκώθηκε από τον πάγκο και έλαβε αγωνιστική θέση στο γήπεδο. 

Δεν πέρασαν ούτε 30'' από την είσοδό του στο παιχνίδι μέχρι το πρώτο του καλάθι στο ΝΒΑ! Και μάλιστα ήταν ένα τρίποντο από τη γωνία. Ο Μαλίκ Μονκ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο γήπεδο του έδωσε τη μπάλα και εκείνος με το που την πήρε... εκτέλεσε. 

Μάλιστα με αυτό το καλάθι του 28χρονου Βούλγαρου φόργουορντ, οι Κινγκς πέρασαν μπροστά στο σκορ (με 18-17). Θα μπορούσε λοιπόν, κανείς να σκεφτεί εν είδει υπερβολής πως αυτό το σουτ έδωσε το σύνθημα για επίθεση, καθώς από εκεί και πέρα βελτιώθηκαν και κυριάρχησαν στο παιχνίδι μέχρι την τελική άνετη νίκη επί των Τζαζ στη Γιούτα. 

Ο Βεζένκοφ έκανε συνολικά ένα θετικό ντεμπούτο. Κατάλαβε πως χρειάζεται πολύ δουλειά και ακόμα περισσότερη υπομονή για να καθιερωθεί, αλλά το πρώτο βήμα... έγινε!

Συνολικά έμεινε στο παιχνίδι για 15'37'' και σε αυτό το διάστημα έβαλε 8 πόντους με 3/6 σουτ, εκ των οποίων τα 2/5 ήταν για τρεις πόντους. Είχε επίσης δύο ριμπάουντ (ένα αμυντικό και ένα επιθετικό), ενώ πρόσθεσε στη  στατιστική του και 2 κλεψίματα. Στοιχείο πολύ σημαντικό γιατί σε μία ομάδα που η επίθεση πετάει... φωτιές, από την άμυνα θα προκύψουν οι περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες που θα πάρει ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού. Μέσω της άμυνας θα αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του. 

Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)
NBA

06:41 - 26.10.2023

Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)

Με μία εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη ξεκίνησαν τη χρονιά οι Σακραμέντο Κινγκς που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρισον Μπαρνς επικράτησαν των Τζαζ στη Γιούτα με 130-114. Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και ήταν θετικός σε 15'37''. Είχε 8 πόντους με 2 τρίποντα, δύο ριμπάουντ και άλλα τόσα κλεψίματα.

Πάντως, από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο στο παρκέ. Ο Μαλίκ Μονκ είναι η πρώτη αλλαγή και έπαιξε για 23 λεπτά, ενώ ο Βεζένκοφ τον ακολούθησε. Τρίτος ήταν ο Κρις Ντουάρτε με 14'44'' στον τρίτο του χρόνο στο ΝΒΑ και πρώτο βέβαια στο Σακραμέντο, καθώς τα δύο πρώτα βρισκόταν στην Ιντιάνα.