O Χάσλεμ αποχαιρέτησε το Μαϊάμι και ο Ντράγκιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στους Χιτ (vid)

Γκόραν Ντράγκιτς, Ουντόνις Χάσλεμ

i

© photo by El Nuevo Herald / Getty Images / Ideal Images

O Χάσλεμ αποχαιρέτησε το Μαϊάμι και ο Ντράγκιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στους Χιτ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:40 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 14.08.2024

Την ώρα που ο 43χρονος Ουντόνις Χάσλεμ αποχωρούσε επισήμως από το Μαϊάμι έπειτα από 20 χρόνια, ο Γκόραν Ντράγκιτς για μία ακόμα φορά επαναλάμβανε: «Θέλω να ολοκληρώσω την καριέρα μου με τους Χιτ» και η επιθυμία του αναμένεται σύντομα να γίνει πράξη.

O Γκόραν Ντράγκιτς έχει εξηγήσει εδώ και μήνες ποιος είναι ο αγαπημένος του προορισμός και που θέλει να ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του. Ο ίδιος δεν σκέφτηκε καθόλου την επιστροφή στην Ευρώπη -προς το παρόν τουλάχιστον- αν και η Ευρώπη τον σκέφτηκε εντόνως. 

Στα 37 του χρόνια ο Σλοβένος δεν έχει τον ρόλο του παρελθόντος στο κορυφαίο πρωτάθλημα, εκεί όπου έκανε... πάταγο ολόκληρη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, αρχικά στους Φοίνιξ Σανς και στη συνέχεια στους Μαϊάμι Χιτ. Εκεί (στο Μαϊάμι δηλαδή) θέλει να καταλήξει η καριέρα του.  

Μιας και οι Χιτ ψάχνουν έναν βετεράνο, μία... φωνή για τα αποδυτήρια και έναν έμπειρο καθοδηγητή για τους νεότερους, ειδικά τώρα που ο 43χρονος Ουντόνις Χάσλεμ πήρε σύνταξη και παρεμπιπτόντως πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε επισήμως η απόσυρσή του από την ενεργό δράση έπειτα από 20 χρόνια στην πόλη της Φλόριντα, αποτελεί την ιδανική λύση. 

«Η επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στους Χιτ», είπε ο Ντράγκιτς στο siol.net αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση. Ούτε η δεύτερη. Το έχει πει πολλές φορές γιατί «το Μαϊάμι είναι το σπίτι μου. Εκεί βρίσκεται η οικογένειά μου, εκεί πάνε σχολείο τα δύο μου παιδιά». Άλλωστε, ο Σλοβένος πόιντ γκαρντ πέρασε επτά χρόνια (2015-2021) την καριέρα του στην πόλη και σκοπεύει εκεί να την ολοκληρώσει. 

Η απόκτησή του θα είναι ολοκληρωθεί ήδη, απλώς οι Φλόγες έχουν πολλές δουλειές αυτό το διάστημα. Κι αυτό γιατί είναι το φοβορί για να αποκτήσουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ενώ υπάρχουν δεκάδες φήμες που περιλαμβάνουν τον νεαρό σταρ τους, Τάιλερ Χίροου. Όταν καταλήξουν αυτές οι δύο περιπτώσεις, που δεν αποκλείεται να έχουν και κοινό παρονομαστή, τότε θα ασχοληθούν με το γέμισμα του ρόστερ τους και σε αυτό το πλαίσιο θα εμφανιστεί το όνομα του Ντράγκιτς. 

Πως ο Μαρκ Κούμπαν... αποφυλάκισε τον πατέρα του πρώην παίκτη των Μάβερικς (vid)
NBA

09:01 - 29.07.2023

Πως ο Μαρκ Κούμπαν... αποφυλάκισε τον πατέρα του πρώην παίκτη των Μάβερικς (vid)

Όταν ο πατέρας του Ντόριαν Φίνι-Σμιθ μπήκε στη φυλακή κατηγορούμενος για φόνο το 1995, ο τέως φόργουορντ των Μάβερικς και νυν των Νετς ήταν 2 ετών. Τώρα, σχεδόν 30 χρόνια μετά και με την αμέριστη βοήθεια του ιδιοκτήτη των Καουμπόηδων, Μαρκ Κιούμπαν, ο Έλμπερτ Σμιθ Τζούνιορ είναι ελεύθερος!

Στα 15 του χρόνια στο ΝΒΑ ο Ντράγκιτς έχει 13,3 πόντους και 4,7 ασίστ μέσο όρο, ενώ το 2018 είχε γίνει All-Star. Μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, ήταν στο Μαϊάμι το 2016-17 όταν και κατέγραψε 20,3 πόντους και 5,8 ασίστ, ενώ το 2014 είχε βραβευθεί ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίστηκαν φήμες περί επιστροφής του στην Ευρώπη, εκεί όπου τελευταία φορά ουσιαστικά αγωνίστηκε το 2008 με την Ολίμπια Λουμπλιάνας, ενώ το 2011 -κατά τη διάρκεια του lock out στο ΝΒΑ- είχε αγωνιστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ισπανία με τη Μπασκόνια.