Ο Λούκα Ντόντσιτς νίκησε μόνος του (κυριολεκτικά) τους Πίστονς! (vids)
i

Λούκα Ντόντσιτς / © photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

Ο Λούκα Ντόντσιτς νίκησε μόνος του (κυριολεκτικά) τους Πίστονς! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 20.08.2024

Με 53 πόντους από τα... μαγικά χέρια του Ντόντσιτς το Ντάλας επικράτησε (111-105) του Ντιτρόιτ - Μεγάλη νίκη των Κινγκς στη Μινεσότα, το Φοίνιξ κρατήθηκε ζωντανό απέναντι στους Ράπτορς.

Το σπορ είναι ομαδικό, αλλά τελικά υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που ένας μόνος του μπορεί να νικήσει μία ολόκληρη ομάδα. Το έκανε ο Λούκα Ντόντσιτς όταν τα έβαλε με τους Πίστονς και με 53 πόντους οδήγησε το Ντάλας στη νίκη με 111-105.

Ο Σλοβένος δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και επέστρεψε πιο φρέσκος από ποτέ. Βέβαια αυτή η επίδοσή του δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς έχει σκοράρει και 60 πόντους, αλλά ήταν η πέμπτη «πενηντάρα» της καριέρας του.

Το απίστευτο ήταν ότι έβαλε 24 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο και εκείνη τη στιγμή απειλούσε πάρα πολλά ρεκόρ. Ακόμα και τα… στοιχειωμένα! 

Για τους Πίστονς, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (ως συνήθως) αντιστάθηκε. Ο Κροάτης είχε 29 πόντους, αλλά η… παρέα του δεν ανταποκρίθηκε με τον Σαντίκ Μπέι να είναι δεύτερος σκόρερ με 18.

Μινεσότα - Σακραμέντο: 111-118

Επιβίωσαν στην παράταση οι Κιγνκς

Ο Τρέι Λάιλς έχει κάνει πολλές ζημιές φέτος στους αντιπάλους. Ειδικά το τελευταίο διάστημα. Οι Σακραμέντο Κινγκς πλέον τον εμπιστεύονται και αυτός του εκπλήσει ευχάριστα. Είχε μόλις 11 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 118-111, αλλά τους 9 από αυτούς τους έβαλε στο έξτρα πεντάλεπτο. 

Οι Βασιλιάδες χρειάστηκαν την παράταση για να τα καταφέρουν στη Μινεσότα, με τον Λάιλς να βάζει στο ξεκίνημά της τρίποντο και στην αμέσως επόμενη φάση να βάζει καλάθι και φάουλ μπροστά στον Ρούντι Γκομπέρ. Συν τοι άλλοις, 37’’ πριν το τέλος, έβαλε άλλο ένα τρίποντο για να «σκοτώσει« τους Λύκους. 

Splash Brothers βγαλμένοι από τελικούς και νίκη για τους Ουόριορς (vids)
NBA

06:09 - 31.01.2023

Splash Brothers βγαλμένοι από τελικούς και νίκη για τους Ουόριορς (vids)

Οι Ουόριορς νίκησαν στην Οκλαχόμα τους Θάντερ, αλλά για να συμβεί αυτό ο Στέφεν Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον… ξεζουμίστηκαν. Οι Σίξερς έχασαν στη Φιλαδέλφεια από το Ορλάντο, πέρασαν άνετα (127-106) οι Ουίζαρντς από το Σαν Αντόνιο.

Βέβαια, για να φθάσουν μέχρι εκεί τα πράγματα, ο ΝτιΑρόν Φοξ είχε βάλει 32 πόντους για το Σακραμέντο και ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε κάνει όλη τη δουλειά: 17 πόντοι, 13 ριμπάουντ. 

Για τη Μινεσότα ο Άντονι Έντουαρντς συνεχίζει να είναι «καυτός». Έβαλε 33 πόντους και ήταν η πέμπτη φορά στους τελευταίους έξι αγώνες που ξεπερνά τους 30. 

Φοίνιξ - Τορόντο: 114-106

Ο Μπρίτζες κάνει τη διαφορά

Ο Ντέβιν Μπούκερ παραμένει τραυματίας και οι Σανς έχουν βρει στο πρόσωπο του Μάικαλ Μπρίτζες τον νέο τους σκόρερ. 

Ο 26χρονος φόργουορντ συνήθως αναλαμβάνει τις άμυνες και τις δύσκολες αποστολές. Όχι ότι… ξεχνάει να σκοράρει, αλλά αφήνει τη δουλειά για τους άλλους. Οταν, όμως υπάρχουν ανάγκες όπως κόντρα στο Τορόντο δεν έχει πρόβλημα να βάλει 29 πόντους με 12/19 σουτ και να οδηγήσει στη νίκη τους Φοίνιξ Σανς με 114-106. 

Στο πλευρό του ήταν ο ΝτιΑντρέ Εϊτον με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Κρις Πολ (19 πόντους, 9 ασίστ) να ελέγχει τον ρυθμό και να βάζει και κρίσιμο τρίποντο, την κρίσιμη στιγμή. 

Οι Ράπτορς είχαν πρόβλημα κοντά στο καλάθι, αλλά οι γκαρντ τους κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Ο Φρεν ΒανΒλιτ με 24 πόντους και ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ με 21 ήταν οι καλύτεροι. Οι δυο τους πάντως, βρίσκονται και σε πολλά σενάρια ανταλλαγής. Τον ΒανΒλίτ τον θέλουν μεταξύ άλλων και οι Σανς, για να περάσουν στην μετά-Κρις Πολ εποχή.